Waterpoloheren ZVS openen seizoen met winst

26 september 2018 door de redactie

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 22 september 2018 de eerste wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van de KNZB Regio West. Op het programma stond een uitwedstrijd tegen de heren van ZPS 1 in zwembad De Hofstee te Bergambacht.

De wedstrijd kende een voortvarende start daar de thuisploeg al na tien seconden op voorsprong wist te komen via een verrassend afstandsschot. Het bracht ZVS niet uit haar doen en het team ging op zoek naar de gelijkmaker welke nog geen halve minuut later door Robert van Son uit een man-meer werd gescoord. Daarna zouden beide ploegen nog eenmaal scoren waarbij Wessel Boersma de ’s-Gravendeelse treffer voor zijn rekening nam en de score op 2-2 zette.

Het was inmiddels duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Ze gaven elkaar weinig terrein prijs en dat leverde een boeiende confrontatie op. De ’s-Gravendeelse defensie deed haar werk goed en wist veel tegenaanvallen op te vangen. Kort nadat de thuisploeg haar derde treffer had aangerekend trok Wessel Boersma via een uitgespeelde man-meer met zijn goal de stand weer gelijk tot 3-3. Het antwoord van ZPS volgde niet veel later door een snelle counter hetgeen de tussenstand uiteindelijk op 4-3 in het voordeel van de thuisploeg bracht.

Vanaf de derde periode wisten de ’s-Gravendelers de wedstrijd voorzichtig naar hun hand te zetten. Door twee doelpunten van Robert van Son, waarbij de eerste een strafworp was, pakte het team voor het eerste de voorsprong in de wedstrijd. In het slotakkoord kon de thuisploeg nog snel de gelijkmaker aanrekenen.

Met 5-5 op het scorebord werd het laatste kwart aangevangen. Na een zware overtreding kregen de Seuters wederom de kans om via een strafworp te scoren hetgeen Dennis Brobbel lukte en daarmee zijn team op 5-6 voorsprong zette. De ploeg uit Bergambacht probeerde er het beste van te maken maar was niet opgewassen tegen de ’s-Gravendeelse formatie. In de laatste minuut deelde ZVS de genadeklap uit en dwong daarmee de thuisploeg definitief op de knieën. Opnieuw trof Dennis Brobbel doel, dit keer uit een man-meer. In de slotseconden bracht Robert van Son met zijn afstandsschot de eindstand op 5-8 en stelde daarmee de zege definitief veilig.

De eerste overwinning van het seizoen is een feit en heeft de enigszins vernieuwde selectie nog meer vertrouwen gegeven.

Eindstand: 5-8
Periodestanden: 2-2, 2-1, 1-2, 0-3

Doelpuntenmakers: Robert van Son (4x), Dennis Brobbel en Wessel Boerma (2x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 29 september 2018 tegen De Linge/PCG (SG) H3 uit Leerdam en wordt gespeeld in zwembad de Wellen te ’s-Gravendeel om 18.45 uur.