logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Verenigingsdag VV 's-Gravendeel' Foto's: Sandra Barth/Facebook VV 's-Gravendeel
20jun 2018

Verenigingsdag VV 's-Gravendeel

De op zaterdag 16 juni 2018 gehouden Verenigingsdag stond in het teken van “the Battles”.
Het uitvoeren van teamopdrachten, waarbij jong en oud door en tegen elkaar duels uitvochten in waterspellen, op parcours- en hindernisbanen en op de grote stormbaan.

Naast deze spelelementen werden ook de Jaarprijzen uitgereikt. En was er aan het eind van de middag BBQ voor iedereen.

De acht deelnemende teams, bestaande uit een mix van pupillen, junioren, senioren, jongens meisjes en vrouwen, hadden teamnamen gekregen van Hoeksewaardse gehuchten of buurtschappen. Zoals de Wacht, de Klem, Mookhoek, Kuipersveer, Goidschalxoord, Strijensas, Schenkeldijk en Cillaarshoek. Voor veel deelnemers waren dit namen die ze voor het eerst hoorden. Maar ja ’t is ook weer een iets anders dan teamnamen als Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Liverpool enz.

Met een ochtendgedeelte waar de meeste deelnemertjes nog droog bleven, de spellen en opdrachten vol overgave afgewerkt werden en de spelleiders (dank voor jullie inzet) alle scores nauwgezet bijhielden, was het daarna tijd voor de lunchpauze. De ‘meiden’ van de kantine hadden voor iedereen broodjes knakworst en drinken klaar staan.

Daarna was het aan voorzitter John Luijendijk om de Jaarprijzen uit te reiken aan de pupil (jongen en meisje), junior (jongen en meisje), senior, talent, speelster en speler van het Jaar.

Gedurende de gehele dag was er op het sportpark de Trekdam nog een tweede evenement bezig.
In verband met het 10-jarig bestaan van de Slakkenclub, een vrouwen wandelclub (ook mannen mogen meelopen), was er een sponsor wandeltocht georganiseerd. De opbrengst van deze dag kwam ten goede aan de Maag- Lever- Darmstichting. Het werd een prima dag voor dit evenement, met een mooie opbrengst, 880,- euro.

Het middaggedeelte van de Verenigingsdag was deel twee van “the Battles”. Maar de scherpte was er wel een beetje af bij de jongsten. Die het meest in de buurt van de waterspellen te vinden waren. En de grote stormbaan was ook zeer geliefd.

Kivido (de sport BSO die op ons complex gehuisvest is) nam ook twee onderdelen voor hun rekening en zorgden voor de schmink.

Toen de teamscores aan het eind van de middag opgeteld werden kwam het team van Melanie Pouwe (de Wacht) als best presterend team uit deze slopende wedstrijd.

Het team van Anniek van Twist (Strijensas) werd tweede en de derde plaats was voor het team van Charlotte Goijarts (Mookhoek).

4  Team Henk Mol (Cillaarshoek)
5  Team Ron van Leeuwen/Gerrit de Regt (De Klem)
6 Team Melvin Kreeft (Goidschalxoord)
7  Team Brian Bos (Kuipersveer)
8 Team Reinier Toes (Schenkeldijk)

De teams met girlpower deden het opvallend goed. Maar iedereen verdient een dikke pluim. Want deelname en plezier waren de belangrijkste onderdelen van deze Verenigingsdag.

De BBQ na afloop was gezellig, gemoedelijk en had een heerlijke huiskamersfeer onder de luifel voor de kantine. Met een hapje, een drankje, muziek en even zitten met elkaar was dit een prima afsluiting van de Verenigingsdag 2018.

Dank aan iedereen die aan de dag mee gedaan heeft – jong en oud. En de mensen die dit evenement georganiseerd en mogelijk gemaakt hebben. Graag tot volgend jaar.Deel dit bericht met je vrienden!