logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem ''s-Gravendeel buigt achterstand om naar 2-3 winst'
27mei

's-Gravendeel buigt achterstand om naar 2-3 winst

De laatste competitiewedstrijd van seizoen 2017 – 2018 heeft ’s-Gravendeel in winst omgezet.
Met de tropische temperaturen was het tempo niet erg hoog. Sc Botlek speelde de bal in de beginfase wat traag rond. Bij ’s-Gravendeel vond men dat dat te lang duurde en zette toch wat vroeg druk.
Dat resulteerde al na vier minuten in de 0-1 voorsprong. Een knappe dieptebal van Jordy Westein bereikte aan de rechterflank Reinier Toes, die op zijn beurt Danilo Alkema aanspeelde. Na een kapbeweging schoot Alkema de voorsprong voor ’s-Gravendeel binnen.

Deze voorsprong kon echter maar vijf minuten vastgehouden worden. Want sc Botlek kwam via Patrick Klaris op 1-1, na ietwat rommelig verdedigen bij ’s-Gravendeel.

’s-Gravendeel zocht wat vaker de aanval op en had meer balbezit. Een mooie aanval opgezet tussen Danilo Alkema en Colin Reening werd door Reinier Toes aan de verkeerde kant van het zijnet geschoten. Even later bereikte Leon de Jong via een steekpass Danilo Alkema. Ook zijn inzet werd niet in een doelpunt omgezet. Sc Botlek kwam spaarzaam in de buurt van doelman Ricardo Bakker. Maar uit één van die spaarzame momenten zette Mike Kortsmit sc Botlek wel op een 2-1 voorsprong, een soort van effectiviteit. Met deze stand werd er ook gerust.

Het besef was er bij ’s-Gravendeel dat er wat te halen viel in Spijkenisse. Kort na aanvang van het tweede bedrijf was het Colin Reening die zijn inzet naast getikt zag worden door doelman Patrick de Zoete. Vrijwel in dezelfde minuut was het Youri Ton die zijn geplaatste bal op de paal zag belanden. Sc Botlek was dus gewaarschuwd. Want nadat Reinier Toes net over mikte, kwam ’s-Gravendeel wel op 2-2. Een snel genomen vrije trap van Jorrit van Driel bereikte Boudewijn de Jong. De Jong speelde Danilo Alkema aan en die kon zijn tweede treffer van deze middag op zijn naam brengen.

Botlek probeerde toch de thuiswinst te pakken. Maar Ricardo Bakker kon knap redding brengen nadat Mike Kortsmit hem probeerde te verschalken. Met nog elf minuten op de klok kwam ’s-Gravendeel op 2-3. Een voorzet van Jorrit van Driel werd knap ingekopt door verdediger Jordy Westein.

En nadat Ricardo Bakker solide een vrije trap wist te keren van Jorn Berkelaar was de overwinning een feit en gingen de drie winstpunten mee naar het Seuterdorp.

Opstelling sc Botlek:
Patrick de Zoete, Kevin Michilsen, Thom Arp, Patrick Klaris, Dylan Ros (Stef Oppong), Jorn Berkelaar, Bennie Blokland, Charlo Hassell, Jordy Wemelsfelder, Mike Kortsmit, Mehdi Nouhali (Michel van Mourik)

Opstelling ’s-Gravendeel:
Ricardo Bakker, Reinier Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Harry Wierda (53ste Nick Kranendonk), Jorrit van Driel, Youri Ton, Leon de Jong, Colin Reening (53ste Boudewijn de Jong), Danilo Alkema, Wesley de Sterke (46ste Stan Kegel)

Arbiter: N. Guergouri

Scoreverloop:
4de​0-1​Danilo Alkema
9de​1-1​Patrick Klaris
32ste​2-1​Mike Kortsmit
65ste​2-2​Danilo Alkema
79ste​2-3​Jordy Westein

Gele kaart:
Jordy Wemelsfelder (sc Botlek)Deel dit bericht met je vrienden!