logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Toeschouwers welkom bij clubkampioenschap ZVS'
24mei

Toeschouwers welkom bij clubkampioenschap ZVS

 Zaterdag 26 mei 2018 vindt het traditionele clubkampioenschap van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel weer plaats. Iedere deelnemer doet zijn/haar uiterste best om zo hard mogelijk te zwemmen. Voor iedere snelste zwemmer/zwemster in zijn/haar leeftijdscategorie ligt er een gouden medaille klaar.

Vanaf 2017 kent het clubkampioenschap een nieuwe opzet. Waar voorheen 200, 100 en 50 meter op het programma stonden, zal er vanaf nu driemaal 50 meter worden gezwommen in door de zwemmer zelf gekozen slagen. Uiteindelijk zullen de vijf snelste meisjes/dames en de vijf snelste jongens/heren een zelfgekozen afstand over 200 meter zwemmen. De allerjongsten zwemmen 25 en 100 meter. Voor deze opzet is gekozen om het clubkampioenschap toegankelijker te maken voor Masters-zwemmers en waterpoloërs. Net als bij de voorgaande edities worden er verschillende leeftijdscategorieën gehanteerd.

De zwemmer of zwemster die, nadat alle drie de afstanden (50 meter) bij elkaar opgeteld zijn, het meest onder deze referentietijden heeft gezwommen, is winnaar in zijn of haar leeftijdscategorie. De top vijf bij zowel de meisjes/dames als de jongens/heren zal hierna met een zelfgekozen zwemslag de finaleafstand (200 meter) zwemmen om te bepalen wie clubkampioen wordt. Dit wordt bepaald door het verschil ten opzichte van de vastgestelde referentietijden. De verschillen van zowel de drie korte afstanden alsmede de finaleafstand worden aan het einde bij elkaar opgeteld. De zwemmer en zwemster die uiteindelijk het verst onder weten te blijven, winnen de felbegeerde en traditionele Horman-bokaal. Iedereen deelnemer, jong en oud, dingt mee naar deze prijs. Deze bokaal wordt zoals altijd beschikbaar gesteld door Horman Drainagefilter b.v. uit ’s-Gravendeel.

Zal het Renske van Antwerpen (12 jaar) en Igor Peters (26 jaar) lukken om hun titel ‘clubkampioenen’ met succes te verdedigen of staat ons een verrassing te wachten? 

Het evenement zal starten om 14.30 uur en wordt gehouden in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel. Toeschouwers zijn van harte welkom en de toegang is gratis.Deel dit bericht met je vrienden!