's-Gravendeel neemt revanche op zichzelf en wint

24 mei 2018 door de redactie

’s-Gravendeel heeft zich met 3-0 knap hersteld tegen vv Pernis, na het debacle tegen Zinkwegse Boys.
Danilo Alkema was eigenlijk de man van de wedstrijd met twee doelpunten en een assist.

’s-Gravendeel begon gretig. Al gelijk in de aanvangsfase kreeg het goede mogelijkheden. Danilo Alkema stuitte al na twee minuten op doelman Meijboom. De keeper moest kort daarna weer reddend optreden na een inzet van Jeroen van Rotterdam. Stan Kegel mikte net iets te hoog, nadat hij de bal kreeg aangeleverd van Jeroen van Rotterdam. Een enkele keer kwam Pernis uit de verdedigende stelling. Ricardo Bakker redde knap nadat Gino Blom uit een rommelige situatie op het doel vuurde. ’s-Gravendeel ging op zoek naar de openingstreffer. Het was echter doelman Meijboom die zijn ploeg nog op de nul hield. Ook zag hij een vrije trap van Luc Rozendaal naast zijn doel verdwijnen. Het was wel even billen knijpen voor ’s-Gravendeel toen May Glen de bal net over het ’s-Gravendeelse doel kopte. Vlak voor het rustsignaal van arbiter Scherpenhuyzen was het Jorrit van Driel die met links naast schoot, waardoor de 0-0 brilstand na vijfenveertig minuten op het scorebord bleef staan.

De klok stond eigenlijk nog op vijfenveertig toen Pernis een riante mogelijkheid kreeg. ’s-Gravendeel had geluk dat de lat hulp bood, nadat Gino Blom de bal via de lat over kopte.

Hierna was het toch weer ’s-Gravendeel dat meer balbezit kreeg. Het waren Danilo Alkema en Boudewijn de Jong die doelman Meijboom op hun weg vonden. ’s-Gravendeel kwam na zevenenzestig minuten op voorsprong. De voor de zoveelste keer mee opgekomen Reinier Toes wilde de bal voorbrengen. Echter de bal kwam tegen de hand van een Pernis verdediger, waarna Scherphuyzen naar de penaltystip wees. Danilo Alkema benutte de strafschop feilloos, 1-0. Een tiental minuten later een soortgelijke situatie aan de kant bij ’s-Gravendeel. Maar de arbiter wuifde het voorval, na enig protest, weg.

’s-Gravendeel kreeg via Boudewijn de Jong kort hierna de kans op 2-0. Zijn boogbal was net iets te zacht om Meijboom te verschalken. Maar tegen het einde van de wedstrijd was De Jong wel trefzeker. Nadat hij door Danilo Alkema werd aangespeeld passeerde hij vakkundig nu wel de doelman, 2-0.
De wedstrijd was hierdoor wel gespeeld. Maar niet voordat Danilo Alkema de 3-0 in een leeg doel binnenschoot. Velen dachten aan buitenspel omdat er maar zich één verdediger op de helft van Pernis bevond. Doelman Meijboom was immers meegelopen in een aanvallende actie. De arbiter meende dat Alkema vanaf eigen helft startte en het dus geen buitenspel was, waardoor de eindstand dus 3-0 bleef.

Volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen. ’s-Gravendeel reist dan naar Spijkenisse om het op te nemen tegen sc Botlek. Aanvang op Sportpark de Brug is 14.30 uur.