's-Gravendeel laat zege uit handen glippen

29 april 2018 door de redactie

's-Gravendeel laat zege uit handen glippen tegen NBSVV: 3-3.

Het zag er naar uit dat ’s-Gravendeel de eerste zege van 2018 zou binnen halen. Helaas lukte dat de Seuters niet en werd er voor de tiende maal dit seizoen gelijkgespeeld.

Na acht minuten spelen keek ’s-Gravendeel zelfs tegen een achterstand aan. Een eigenlijk nietszeggende hoge voorzet werd door de verdediging van ’s-Gravendeel niet goed beoordeeld. Ivar Meeldijk beoordeelde de bal wel goed en schoof de bal achter doelman Ricardo Bakker.

Met nog tweeëntachtig minuten spelen had ’s-Gravendeel dus nog genoeg tijd om wat aan de stand te veranderen. Met Marco Kruijthof even terug in de gelederen was het aanvallend een aantal keren gevaarlijk. En dat mondde uit in de vijfentwintigste minuut op de gelijkmaker. Wesley de Sterke stuurde aan de linkerflank Maurits Kuiper de diepte in. Met een gave voorzet bereikte hij Marco Kruijthof die de 1-1 aantekende.

’s-Gravendeel wist twee minuten later weer het net te vinden. Na een knappe combinatie met Colin Reening, was het Danilo Alkema die ’s-Gravendeel op voorsprong zette. Nadien waren er voor beide ploegen wat kansjes over en weer. Maar net voor het rustsignaal, breidde ’s-Gravendeel de voorsprong verder uit. Wederom was het Danilo Alkema die trefzeker was. Nu in een gave combinatie met Marco Kruithof. Beheerst plaatste Alkema de bal langs doelman Lard v/d Erve, 1-3

NBSVV startte de tweede helft wat feller dan ’s-Gravendeel en verscheen gevaarlijk voor het
’s-Gravendeelse doel. De 2-3 die op het scorebord verdween was er één voor een discussie. Arbiter Korsius wees naar de stip omdat hij vond dat Luc Rozendaal zich breed maakte en de bal tegen zijn arm kreeg. Opzettelijk hands in de ogen van Korsius. Pieter Vogelaar stuurde Ricardo Bakker de verkeerde hoek in.

NBSVV voelde dat er nog meer te halen viel. En voerde de druk verder op. Er was iets meer dan een uur gespeeld, en de gelijkmaker werd een feit. Een dood spelmoment deed
’s-Gravendeel de das om. De bal werd gevaarlijk voorgegeven en een taxatiefout zorgde ervoor dat Robin Verhoeven de 3-3 op zijn naam mocht zetten.

Ook Perrie Huisman maakte zijn opwachting weer in het eerste elftal van ’s-Gravendeel. Zodoende werd ’s-Gravendeel aanvallend gevaarlijker. Pogingen van Youri Ton en Marco Kruijthof gingen naast en over.

Vlak voor tijd kreeg A-junior Stan Kegel misschien de grootste kans om ’s-Gravendeel de winst mee naar huis te laten nemen. Maar de inzet van Stan Kegel was te zacht om doelman v/d Erve te verschalken, waardoor de 3-3 de eindstand bleef.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel thuis de resterende drie minuten tegen sc Botlek. Aanvang 14.30 uur.
Na dit wedstrijdje is Heinenoord om 15.00 uur de tegenstander in een vriendschappelijk potje.