Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Puntendeling 's-Gravendeel - IJVV de Zwervers'
12apr 2018

Puntendeling 's-Gravendeel - IJVV de Zwervers

Wederom is het ’s-Gravendeel niet gelukt om een wedstrijd in winst om te zetten. Voor de negende keer werd er dit seizoen gelijk gespeeld, 1-1.

Het werd na vierenvijftig seconden wel wakker geschud. IJVV de Zwervers wist toen al te scoren. Gelukkig voor ’s-Gravendeel gebeurde dit in buitenspelpositie. De Rotterdammers zochten in de beginfase de aanval op, maar gaandeweg kwam ’s-Gravendeel daar goed onderuit. Het was Maurits Kuiper die na een knappe voorzet geen medespeler voor het doel zag staan. Maar een tweetal minuten later wel. Reinier Toes wist met een knappe dieptepass Maurits Kuiper op links te bereiken, die met een strakke voorzet de bal voor gaf. De bij de tweede paal inkomende Bob Krens schoot de bal feilloos binnen, 1-0.

En er waren meer mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar tot een doelpunt kwam het niet. Het was wel voor ’s-Gravendeel oppassen dat uit de aanvallen van IJVV de Zwervers niet gescoord zou worden. Ricardo Bakker stond op de goede plek toen Kenzo Sanches van dichtbij hard inkopte. Vlak voor het rustsignaal van de goed leidende arbiter de Groot was het Junior Calmera, die met links de bal net naast het doel mikte.

’s-Gravendeel kwam ook in de tweede helft vaak voor het vijandelijke doel. Danilo Alkema wist net na rust Bob Krens te bereiken. Maar die wist alleen  de touwen van de achtervanger te vinden. IJVV de Zwervers kon kort daarna op gelijke hoogte komen, maar dit leverde geen resultaat op. Youri Ton kon de marge voor ’s-Gravendeel vergroten nadat hij de bal ontving van Bob Krens. Ton’s inzet ging rakelings over. Na tweeënzeventig minuten een domper voor ’s-Gravendeel. Scheidsrechter de Groot wees resoluut naar de penaltystip nadat Wesley de Sterke zijn tegenstander binnen het zestienmetergebied een halt toe riep. De toegewezen strafschop werd door Kenzo Sanches verzilverd, 1-1.

’s-Gravendeel wilde deze thuiswedstrijd winnend afsluiten en ging naarstig op zoek naar het winnende doelpunt. IJVV de Zwervers leek met de gelijke stand te berusten en kwam minder vaak bij Ricardo Bakker in de buurt.

Ook in deze wedstrijd had ‘s-Gravendeel de pech dat het aluminium in de weg stond. Een met precisie genomen vrije trap van Bob Krens belandde op de kruising. En vlak voor het eindsignaal was het Danilo Alkema die de paal op zijn weg stond. Junior Calmera tikte de terugspringende bal wel binnen, maar stond op het moment van schieten al in buitenspel positie en het doelpunt dus geannuleerd werd. Helaas werd het hardwerkend ’s-Gravendeel niet beloond en moest het met een punt genoegen nemen.

Volgende week de derby tegen FC Binnenmaas. Aanvang In Maasdam 14.30 uur.