logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zilveren plak voor Renske van Antwerpen'
04apr

Zilveren plak voor Renske van Antwerpen

Met een kleine afvaardiging aan wedstrijdzwemmers trad ZVS aan tijdens de vijfde en tevens laatste regiowedstrijd (Regio West) van dit seizoen. Gelukkig was er ondersteuning toegezegd door Heren 1-waterpoloër Dennis Brobbel waardoor de twee seniorenestafettes doorgang konden vinden.

Deelnemende verenigingen: ZPC Numansdorp, DWF (Sliedrecht), RSW (Rotterdam), ZV Strijen, SG WZ010-ACZ (startgemeenschap Rotterdam en Capelle a/d IJssel), SGGO (startgemeenschap Goeree-Overflakkee) en ZVS (’s-Gravendeel). De wedstrijd werd gezwommen in het nieuwe zwembad (Sportcentrum) van Papendrecht.

De prestaties in het drukke Papendrecht waren er niet minder om. De strijd om de PR-bokaal blijft onder de zwemmers toch wel een belangrijk ding. Dewi Sint-Nicolaas opende met een nieuw PR op de 50 meter vlinderslag. Later volgde Renzo van Boven haar voorbeeld, hij deed het op de 100 meter rugslag. Op dezelfde afstand bleef Dennis Brobbel maar net boven zijn oude tijd en dat zonder er speciaal voor te trainen.

Nienke Willemstein zwom voor het eerst 100 meter vlinderslag en zette een keurige 1:46,64 op de klokken. Renske van Antwerpen kwam hierbij tot 1:42,71 en verbeterde zich met tien seconden. Betty Rollof kwam met haar 1:32,29 een kleine twee seconden tekort om een medaille te behalen en werd uiteindelijk vierde. Balen was zeker niet nodig, de PR-verbetering van negen seconden nam niemand haar meer af.

Alianne Rollof en Anne van Antwerpen kwamen uit op de 100 meter vrije slag waarbij Rollof bijna twee seconden sneller was dan voorheen. Dewi Sint-Nicolaas behaalde dan wel geen medaille op de 200 meter vrije slag maar met haar tijd van 2:52,09 en een nieuw PR verstevigde ze haar eerste plaats in de strijd om de PR-bokaal.

Nienke Willemstein dook op de 100 meter schoolslag met haar 1:58,24 voor het eerst onder de twee minuten en verbeterde zich daarmee een kleine twee seconden. Betty Rollof en Renske van Antwerpen zwommen in hetzelfde programmanummer eveneens sneller dan zij ooit hadden gedaan. Rollof kwam tot 1:41,09 wat een tijdsverbetering van zo’n vijf seconden betekende. Van Antwerpen versnelde een seconde, maar haar 1:36,24 was goed voor een zilveren plak.

Op de 100 meter rugslag bij de heren toonde Renzo van Boven aan in een goede vorm te verkeren. Hij eindigde met 1:12,63 dan wel buiten het podium, het leverde de zwemmer annex Heren 1-waterpoloër een nieuwe toptijd op welke zo’n twee seconden sneller was dan voorheen. Dennis Brobbel kwam tekort om zijn tijd uit 2007 te benaderen. In het slotakkoord was er voor Alianne Rollof op de 50 meter vlinderslag eveneens een nieuwe persoonlijke besttijd weggelegd.

In de einduitslag mochten al deze goede prestaties ZVS helaas niet baten en zijn de ’s-Gravendelers op de laatste plaats geëindigd. Zij behaalden minder dan 1/3 van het aantal punten dat de uiteindelijke winnaar bij elkaar wist te zwemmen. Dit verschil komt zeker niet door de prestaties van onze zwemmers, maar meer door het niet hebben en/of kunnen inzetten van zwemmers in bepaalde leeftijdscategorieën.

Aan het einde van de dag kon official Kim Sint-Nicolaas melden dat zij na haar beoordeling tijdens deze wedstrijd officieel was bevorderd naar tijdwaarnemer ‘klokker 3’.

In een sterk deelnemersveld werd eenmaal eremetaal behaald door ZVS.Deel dit bericht met je vrienden!