logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Duel ’s-Gravendeel – DRL eindigt doelpuntloos'
29mrt

Duel ’s-Gravendeel – DRL eindigt doelpuntloos

Met het gelijke spel tegen DRL wacht ’s-Gravendeel nog steeds op de eerste winstpartij in 2018.
Het vergat zichzelf te belonen, want er waren genoeg mogelijkheden om een doelpunt te forceren.
Een strakke crosspass van Jordy Westein bereikte Maurits Kuiper. Kuiper bedacht zich geen moment en haalde uit. De bal werd door de DRL verdediging tot corner verwerkt.

DRL kon aanvankelijk niets anders doen dan de bal met geduld achterin rondspelen. ’s-Gravendeel belette de Rotterdammers vaak om een degelijke aanval op te zetten. En kwam DRL er toch uit, dan was de laatste linie alert om die aanvallen te verstoren. En anders was daar doelman Ricardo Bakker die op zijn plek stond om de bal goed te verwerken.

Zijn collega Jan-Arie Kouwenhoven had iets meer werk te verrichten en had het geluk aan zijn zijde toen Danilo Alkema met een kopbal de paal trof.

De vizieren bij ’s-Gravendeel stonden niet echt op scherp. Mooie aanvallen konden niet afgerond worden. Of er werd te zacht ingeschoten of de bal ging tergend langzaam aan het doel voorbij. Ook doelman Kouwenhoven was een sta in de weg en redde zijn ploeg door enkele malen goed op te treden. En na vijfenveertig minuten stond de brilstand nog op het scorebord.

’s-Gravendeel besefte dat het mogelijk was om de drie punten op het thuisfront te houden. Maar door te haastig te spelen werd het wel wat slordiger. DRL kon daardoor wel enkele malen doorbreken, maar was daar zelf ook niet erg secuur in.

Met nog een kwartier spelen een knap opgezette aanval bij ’s-Gravendeel. De bal belandde bij Colin Reening en uit de draai haalde hij in één keer uit. Voor de tweede maal redde de paal DRL voor een achterstand.

Het lukt ’s-Gravendeel niet om de winst naar zich toe te trekken. Ook niet toen Danilo Alkema vijf minuten voor het einde alleen op Kouwenhoven afstormde. De geblesseerde doelman, hij werd dik vijf minuten behandeld, kon reddend optreden en zodoende bleef dit duel na negentig minuten plus een beetje dus doelpuntloos. Moet gezegd worden dat arbiter Achterberg een onopvallende (compliment) wedstrijd floot.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel de uitwedstrijd tegen sv Charlois. Aanvang aan de Oldegaarde is 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:
Ricardo Bakker, Reinier Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Wesley de Sterke, Jorrit van Driel, Youri Ton (67ste Bob Krens), Leon de Jong, Junior Calmera, Danilo Alkema, Maurits Kuiper (67ste Colin Reening)

Opstelling DRL:
Jan-Arie Kouwenhoven, Johan Versluis, Lorenzo Borsboom, Milton Keeldar (Jeffrey Silva), Chaldrik Cooper, Mitchell v/d Bos (Charlie Dakriet), Jeffrey Tewelde, Nigel van Egmond, Mohammed Bensadik, Stayson Geertruida, Lucien Klaasse.

Arbiter: J. Achterberg uit Rotterdam

Gele kaart: Junior Calmera (’s-Gravendeel)Deel dit bericht met je vrienden!