logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tweemaal goud en een bronzen plak voor ZVS'
20mrt

Tweemaal goud en een bronzen plak voor ZVS

Zaterdag 17 maart 2018 werd de vierde deel van de KNZB-competitie gezwommen met als deelnemende verenigingen Rotterdam Swimming (Rotterdam), SG-HGA (ZVH uit Hardinxveld-Giessendam en SVO uit Groot-Ammers), ZV Strijen en ZVS. Het strijdtoneel deze dag was het Apollobad in Strijen.

Door het ruime deelnemersveld en de grote hoeveelheid meegereisde supporters was het letterlijk ‘volle bak’. In en rond het zwembad waren alleen zwemmers te vinden, de overige bezoekers konden vanuit de kantine toekijken.

Deze wedstrijd was er weer een aaneenschakeling van hoogtepunten. Betty Rollof excelleerde op zowel de 50 meter rugslag als de 100 meter wisselslag en dat was goed voor twee medailles. Roan Craenen zwom op dezelfde afstanden ook dikke persoonlijke records, maar stond met twee vierde plaatsen helaas net naast het podium. Anna Kok en Dewi Sint-Nicolaas haalden respectievelijk acht en drie seconden van hun oude tijden op de 100 meter vrije slag.

Tot onze vreugde konden wij bij deze wedstrijd weer een aantal minioren aan onze ploeg toevoegen. Imke van Gessele, Inés Soto-Wensveen, Priscilla van Riemsdijk en Tim Kruijthoff maakten hun opwachting, naast de al meer ervaren Lieve van den Berg en Jana Willemstein. Zij mochten aantreden voor 25 meter schoolslag en 50 meter vrije slag en konden zo mooi weer wat ervaring opdoen. 

We konden deze wedstrijd beslag leggen op drie medailles.

Goud:
Betty Rollof (50 meter rugslag) en Jim Sint-Nicolaas (25 meter schoolslag)

Zilver:
-

Brons:
Betty Rollof (100 meter wisselslag)Deel dit bericht met je vrienden!