Remise bij 's-Gravendeel en GHVV'13

11 maart 2018 door de redactie

Het is ’s-Gravendeel wederom niet gelukt om in 2018 een wedstrijd in winst om te zetten. Het werd een puntendeling tussen ’s-Gravendeel en GHVV ’13: 3-3.

Een bijzondere naam in de opstelling van ’s-Gravendeel. Door een blessure van doelman Ricardo Bakker, was het keeperstrainer Rémon Barendregt die een rentree vierde en zodoende tussen de palen plaats moest nemen.

De bedoelingen waren duidelijk bij ’s-Gravendeel. Proberen via snelle aanvallen vroeg een doelpunt forceren. Maurits Kuiper was al na drie minuten dichtbij een doelpunt. Of het een voorzet was of een bedoeld schot? Doelman Erwin van Trigt stond iets ver voor zijn doel. De bal zeilde over het doel. Niet kort hierna deed Jorrit van Driel een poging van net buiten de zestien. Ook zijn poging ging over het doel.

Met alle aanvallende pogingen van ’s-Gravendeel werd het wel op een achterstand getrakteerd. Uit een corner aan GHVV zijde was het Stefan Kerkhof die met een ferme kopbal de 0-1 aantekende. Maar direct na de aftrap in de volgende aanval van ’s-Gravendeel werd de stand alweer gelijk getrokken. Een knap opgezette aanval via Leon de Jong en Colin Reening, werd door Danilo Alkema afgerond 1-1.

Echter, negen minuten na de gelijkmaker keek ’s-Gravendeel weer tegen een achterstand. Met een fraaie halve volley was het Randy de Macker die GHVV op 1-2 bracht.

’s-Gravendeel ging op jacht naar de gelijkmaker. Maar de aanvallende impulsen leidden helaas tot niets. Tot tweemaal toe was Maurits Kuiper dicht bij een treffer. Ook Danilo Alkema kreeg hiervoor een uitgelezen kans. Maar met de 1-2 stand werd er wel gerust.

Na de theepauze werd duidelijk dat de gelijkmaker in aantocht was. Junior Calmera mocht dan ook de 2-2 op zijn naam zetten. Hij soleerde zich langs enkele tegenstanders en mikte via de paal de bal achter Van Trigt.

Bij ’s-Gravendeel was er het besef dat het potje wel uitgehaald kon worden. Het kwam nu zelf op voorsprong. Junior Calmera vond de vrijstaande Danilo Alkema die knap de 3-2 op het scorebord zette. GHVV ’13 kwam in dezelfde minuut op gelijke hoogte. Het was min of meer arbiter Obradovic die hierbij een hoofdrol speelde. Hij zag bijna als enige een lichte overtreding van Jordy Westein binnen het strafschop gebied en wees resoluut naar de stip. Randy de Macker ontfermde zich over de strafschop en schoot deze binnen, 3-3.

’s-Gravendeel deed uiterste pogingen om de drie winstpunten op sportpark de Trekdam te houden. Helaas leverden die pogingen niets op. Doelman Rémon Barendregt moest zelfs een aantal keren knap redding brengen om ’s-Gravendeel niet zonder punten te laten. Met nog twee minuten op de klok veerde alles wat ’s-Garvendeel was op. Maar de inzet van Danilo Alkema belandde op de lat. Het geluk zat, wat dat betreft, niet mee bij ’s-Gravendeel. De puntendeling was hierdoor wel een feit.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel de uitwedstrijd tegen NBSVV. Aanvang in Nieuw Beijerland 14.30 uur.