Verlies VV 's-Gravendeel tegen koploper

07 februari 2018 door de redactie

’s-Gravendeel heeft wat uitslag betreft de koploper NSVV niet de voet dwars kunnen zetten. Maar zeker in de aanvangsfase kreeg ’s-Gravendeel mogelijkheden om een openingstreffer te forceren.

Uit een aantal hoekschoppen was daar de gelegenheid voor. Maar de vizieren stonden niet op scherp. Uit de aanvalsdriften van ’s-Gravendeel kroop NSVV langzaam richting doelmond van ’s-Gravendeel. En na ruim een kwartier spelen kwamen de Numansdorpers op voorsprong. In eerste instantie kon een gevaarlijk genomen hoekschop nog verijdeld worden. Uit de daaropvolgende hoekschop werd wel gescoord. De bal werd gevaarlijk bij de tweede paal gelegd en daar was Michael Ouwens, die de bal feilloos inkopte, 1-0.

’s-Gravendeel raakte na de achterstand ietwat van slag. Het was Ricardo Bakker die tot tweemaal toe reddend optrad. Eerst met de voet na een uithaal van dichtbij door Sjoerd Hofstede. Daarna was hij in een één tegen één situatie de baas tegen Mitchel Louwerens. ’s-Gravendeel kwam weer tot inkeer en verscheen een aantal keer gevaarlijk voor doelman Melvin Kruijtof. Zeker door het toedoen van Bob Krens. Hij zette een paar keer een ploeggenoot vrij voor het doel van NSVV. Maar men was bij ’s-Gravendeel niet scherp genoeg om het af te ronden Jorrit van Driel vond doelman Kruijthof op zijn weg. Luc Rozendaal was uit een corner met zijn kopbal gevaarlijk, de daaruit voor het doel komende bal kon net niet door Danilo Alkema binnengewerkt worden. Er werd dan ook gerust met de minieme voorsprong voor NSVV.

Na rust voor ’s-Gravendeel de opdracht om voor de gelijkmaker te gaan. De kans was er vlak na rust. Een steekbal van Youri Ton op Junior Calmera werd door laatstgenoemde scherp voor het doel gebracht. De inglijdende Danilo Alkema mikte over het NSVV doel. NSVV kon na vijfenvijftig minuten spelen de stand verruimen, maar een meerderheid aan NSVV spelers in het ’s-Gravendeelse strafschopgebied, konden de trekker niet overhalen. Dat werd twee minuten later wel gedaan. En hoewel ’s-Gravendeel gewaarschuwd was dat NSVV uit dode spelmomenten vaak scoort (zie de 1-0), werd het bij de 2-0 weer verrast. En wederom was het Michael Ouwens die met het hoofd wist te scoren. Nu uit een scherp genomen vrije trap kopte hij hard de 2-0 binnen.

Bij ’s-Gravendeel was er het besef dat er mogelijk nog iets uit te halen was in het resterende half uur. De twee ploegen deden immers niet voor elkaar onder. In de zesenzeventigste minuut veerde iedereen op aan ’s-Gravendeelse kant. Leon de Jong vond met een knappe pass de vrijstaande Simon Brand. Hij had de aansluitingstreffer op zijn schoen. Maar zijn harde uithaal spatte op de lat uiteen. Uit de daaropvolgende aanval werd er door NSVV gescoord. Wellicht had leidsman Hooijer kunnen fluiten voor een overtreding op verdediger Jordy Westein. Maar hij liet tot ieders verbazing gewoon doorspelen waaruit Kelvin van der Giessen de uiteindelijke 3-0 eindstand op het scorebord zette.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel tegen rode lantaarndrager Rockanje. Aanvang op sportpark de Trekdam is 14.30.