logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Medailles en genieten in het Zwemcentrum'
07feb

Medailles en genieten in het Zwemcentrum

Zaterdag 3 februari 2018 was alweer het derde deel van de KNZB-competitie met als deelnemende verenigingen Rotterdam Swimming (Rotterdam), SG-HGA (ZVH uit Hardinxveld-Giessendam en SVO uit Groot-Ammers), ZV Strijen en ZVS.

De wedstrijd van vandaag werd gezwommen in het Zwemcentrum te Rotterdam. Deze gloednieuwe accommodatie heeft het oude zwembad Charlois, in de volksmond ‘zwembad Zuidplein’, vervangen. Iedereen was onder de indruk bij het betreden want het zag het heel mooi en modern uit. Een bad met tien banen en diverse andere nieuwe aspecten waarmee het helemaal is voorbereid op de toekomst. Voor de wedstrijd van vandaag werden achtbanen in gebruik genomen waardoor de wedstrijd snel verliep.

Het was niet alleen het weekend van het nieuwe zwembad maar ook dat van de afgesloten Heinenoordtunnel richting Rotterdam. Alleen lijnbussen en hulpdiensten mochten door de tunnel. ZVS was overal op voorbereid en koos voor een alternatieve oplossing, de bus. Dankzij één van de ouders kon er gebruik worden gemaakt van een Connexxion-bus waardoor we uiteindelijk toch voor de kortste route konden kiezen. Hartelijk dank!

Tim Kruijthoff en Jana Willemstein mochten allebei 25 meter vlinderslag zwemmen. Het was de eerste keer dat ze deze afstand tijdens een wedstrijd mochten zwemmen, dus dan is dat best spannend. De rest van de zwemploeg stond vol bewondering op de kant toe te kijken want onze ‘Benjaminnen’ zwommen een prachtige race en konden beiden na afloop een bronzen plak ophalen.

Zou het vlinderslagtalent in de familie zitten? Nienke Willemstein haalde drie seconden van haar oude tijd op de 50 meter vlinderslag af. Voor Roan Craenen stond dezelfde afstand op het programma en hij verbeterde zichzelf ook flink. Op de 50 meter vrije slag wist Renske van Antwerpen haar tijd met meer dan drie seconden te verbeteren. Anna Kok snoepte maar liefst acht seconden van haar tijd op de 100 meter rugslag af.

Na afloop van de wedstrijd stond de bus alweer voor ons klaar en konden we met vijf medailles op zak weer instappen.

Goud:
Jim Sint-Nicolaas (50 meter rugslag)

Zilver:
-

Brons:
Jana Willemstein (25 meter vlinderslag), Tim Kruijthoff (25 meter vlinderslag), Annemarie de Zeeuw (50 meter vrije slag) en Igor Peters (50 meter vrije slag)Deel dit bericht met je vrienden!