logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Spektakelstukken Rebound in De Schenkel'
21jan 2018

Spektakelstukken Rebound in De Schenkel

Dit weekend kwamen alledrie de jeugdteams van basketballvereniging Rebound in actie in sporthal de Schenkel in ’s-Gravendeel.

Under16

Voor Rebound Under 16 kwam de tegenstander uit Rotterdam. Rotterdam U16 trad aan met een paar lange en stevige jongens, Rebound kon daar een voltallig team tegenover zetten. In de eerste seizoenshelft waren de tegenstanders steevast een maatje te groot. Het Rebound team beschikt deels over spelers die qua leeftijd bij U14 mee mogen doen en de fysieke kracht van de tegenstander is duidelijk groter.

De start van de thuisploeg deze wedstrijd was goed, wat resulteerde in een voorsprong. Het team uit Rotterdam kwam echter al snel langszij en wist de wedstrijd ruim met 16 – 97 te winnen.

De ’s-Gravendelers bleven zich gedurende de hele wedstrijd inzetten en lieten deze wedstrijd een goed samenspel zien.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma en komt Jump’80 uit Hellevoetsluis op bezoek.

Under10

Het Under 10 team begon de middag met een thuiswedstrijd tegen Juventus uit Schiedam, een tegenstander die de eerste wedstrijd net als Rebound U10 in winst had weten om te zetten. Zonder de geblesseerde Oscar Post, maar met voor het eerst Shawke Besher waren er 7 spelers beschikbaar. Na de winst vorige week in Oud-Beijerland was het vertrouwen in een goede afloop groot.

De start was erg goed en Rebound liep snel uit naar een comfortabele voorsprong, welke in de rest van de wedstrijd niet werd weggegeven. De score was uiteindelijk 49 – 24 en zo zijn er na twee wedstrijden 4 punten vergaard. Tim van der Giessen was met 24 punten dé topscorer van de wedstrijd.

Volgende week gaan de ’s-Gravendelers naar sporthal de Dukdalf in Brielle, waar Voorne de tegenstander is.

Under 12

Na de winstpartij vorige week in Barendrecht stond voor Rebound Under 12 de thuiswedstrijd tegen Cady’73 op het programma. Bij de warming-up bleek direct dat dit een geduchte tegenstander zou zijn.

Dit bleek ook tijdens de wedstrijd, waarbij de teams erg aan elkaar gewaagd waren. De score ging gelijk op, waarbij de nodige persoonlijke fouten werden gemaakt. De wedstrijd begon intens en eindigde intens.

Helaas moesten Olivier Post en Corina Krooswijk met 5 fouten vroegtijdig de wedstrijd verlaten, waardoor de Rebounders aan het eind van de wedstrijd met slechts vier spelers in het veld stonden. Complimenten voor Obaida Raiss die bij de rust al op 4 fouten stond, maar in de tweede helft heel netjes verdedigde.

Door de overgebleven spelers werd er keihard gewerkt en werd heel knap de nipte voorsprong niet meer uit handen gegeven. De tweede wedstrijd van het seizoen werd door Rebound gewonnen met 50 – 47.

Volgende week spelen de ’s-Gravendelers opnieuw thuis, dit keer tegen Goba uit Gorinchem.



Deel dit bericht met je vrienden!