logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Heren ZVS weten weer wat winnen is'
17jan

Heren ZVS weten weer wat winnen is

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 13 januari 2018 de tiende wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van de KNZB Regio West. Op het programma stond een thuiswedstrijd tegen de heren van Z&PC Rotterdam 4 in zwembad De Wellen te ‘s-Gravendeel. Coach René Pagels kon voor deze wedstrijd beschikken over een vrijwel complete selectie. Fabian Visser en Xander van den Boogaard konden niet van de partij zijn. Ter versterking was jeugdspeler Youri Both opgeroepen om met de heren mee te doen. Daardoor bestond de formatie inclusief zes wissels uit dertien spelers.

Het eerste deel van seizoen 2017-2018 kende voor de ’s-Gravendeelse heren een moeizaam verloop. Ondanks een goede start, werd er tot op heden slechts tweemaal een overwinning in de wacht gesleept. Na alle overige duels stonden zij steeds weer met lege handen. Door dit resultaat was het sterk verjongde ZVS al geruime tijd de rode lantaarndrager in de competitie. De eerste helft kenmerkte zich door vele afzeggingen waardoor er regelmatig net genoeg spelers waren om deel te kunnen nemen aan een wedstrijd. Nu de winterstop voorbij is, kijkt het team vol vertrouwen uit naar de tweede helft van de competitie.

Robert van Son opende al vroeg de score voor ZVS. De thuisploeg werkte een manminder solide weg en trof niet veel later opnieuw doel aan de andere kant van het veld, ditmaal via Dennis Brobbel. Met 2-0 op het scorebord gingen beide teams de eerste rustperiode in.

De tweede periode startte met een vrijwel nieuwe ’s-Gravendeelse formatie, mede dankzij een volle bank met wisselspelers. ZVS slaagde er niet in de score verder uit te breiden, de Rotterdammers wisten in korte tijd op gelijke hoogte te komen. Coach Pagels voerde enkele strategische wissels door om te voorkomen dat de bezoekers de regie over zouden nemen. De Seuters zetten de aanval vol in en kwam niet veel later wederom op voorsprong via een afstandsschot van Robert van Son. De tussenstand op dat moment was inmiddels 3-2 in het voordeel van ZVS.

Ook in het derde kwart lieten de heren zien de beste papieren in huis te hebben om de wedstrijd naar hun hand te kunnen zetten. Iwan Visser tekende voor de vierde thuistreffer en niet veel later volgde Rob van der Bijl zijn voorbeeld, uit de counter na een minminder, met de voor hem klassieke lobbal. De Rotterdammers kregen slechts enkele kansen maar bleken niet meer mee te kunnen in het snelle spel van de thuisploeg. Slechts eenmaal wisten zij het ’s-Gravendeelse doel te vinden. In de slotseconden scoorde Robert van Son uit een manmeer.

Met een mooie tussenstand van 6-3 op het scorebord leek een overwinning steeds dichterbij te komen, echter moest de laatste periode nog wel worden gespeeld. Bij de eerste aanval was het meteen raak. Iwan Visser kreeg een zee van ruimte en scoorde, nadat zijn eerste schot op de lat belandde, in de rebound zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. ZVS bleef het spel regisseren en Renzo van Boven scoorde tweemaal in korte tijd. De twee resterende Rotterdamse doelpunten konden geen smet meer vormen op het ’s-Gravendeelse feestje. Na het luiden van het eindsignaal was de derde overwinning van het seizoen een feit. Door dit resultaat zijn de heren enkele plaatsen gestegen op de ranglijst.

Eindstand: 9-5
Periodestanden: 2-0, 1-2, 3-1, 3-2

Doelpuntenmakers: Robert van Son (3x), Renzo van Boven en Iwan Visser (2x), Dennis Brobbel en Rob van der Bijl (1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 20 januari 2018 tegen de ongeslagen koploper ZPB H&L Productions 6. Deze wedstrijd vindt plaats in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad te Barendrecht en begint om 16.40 uur.Deel dit bericht met je vrienden!