logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zwemselectie grossiert in eremetaal'
17jan 2018

Zwemselectie grossiert in eremetaal

Zaterdag 13 januari 2018 lag de organisatie van het tweede deel van de KNZB-competitie in handen van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS.

Deelnemende verenigingen: Rotterdam Swimming (Rotterdam), SG-HGA (ZVH uit Hardinxveld-Giessendam en SVO uit Groot-Ammers, ZV Strijen en ZVS.

Het was voor ons de eerste wedstrijd in dit seizoen in ons eigen zwembad te ‘s-Gravendeel. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om zeven zwemmers in de leeftijd van acht tot elf jaar te laten debuteren in de jongste leeftijdscategorieën.

Voor Ines Soto Wensveen, Imke van Gessele, Stijn den Hartog, Fedde Bergwerf, Tim Kruijthoff, Tessa Koomans en Marit den Hartog was dit hun eerste wedstrijd. Deze groep werd aangevuld door Lieve van den Berg en Jana Willemstein die al iets langer meezwemmen. Alle jonge zwemmers en zwemsters werden natuurlijk luidkeels aangemoedigd iedereen. Voor Stijn en Marit waren er zelfs direct al medailles.

De vijfjarige Simone Brobbel mocht buiten mededinging een baan vrije slag meezwemmen en het is wel duidelijk dat dit in de toekomst ook een fanatieke wedstrijdzwemster wordt. De grotere zwemmers en zwemsters konden natuurlijk niet achterbleven en deden ook goed hun best. Dit resulteerde in een flink aantal mooie persoonlijke records en medailles. Voor Nienke Willemstein en Dewi Sint-Nicolaas betekende dit hun eerste medaille in de voor hun altijd zwaar bezette leeftijdscategorie.

Het publiek zag ook een herintreder aan het werk. Na jaren afwezigheid tijdens de zwemwedstrijden stond Duco Bergwerf opnieuw op het startblok. Als vader van Fedde en als getrainde zwemmer bracht hij het er niet onverdienstelijk van af in de herencategorie, waar sommige deelnemers toch echt nog niet half zo oud zijn. Ervaring telt wel degelijk.

We wisten een karrenvracht aan medailles binnen te slepen, veertien keer kon er eremetaal worden opgehaald.

Goud:
Renske van Antwerpen (50 meter schoolslag), Jim Sint-Nicolaas (25 meter vrijeslag)

Zilver:
Stijn den Hartog (25 meter vrije slag en 50 meter schoolslag), Betty Rollof (50 meter schoolslag), Renzo van Boven (100 meter vrije slag), Rosalinde Tramper (100 meter vrije slag), Marit den Hartog (25 meter vrijeslag) en Anne van Antwerpen (100 meter wisselslag)

Brons:
Nienke Willemstein (50 meter schoolslag), Igor Peters (100 meter vrije slag), Annemarie de Zeeuw (100 meter vrije slag), Alianne Rollof (50 meter vrije slag) en Dewi Sint-Nicolaas (100 meter wisselslag)



Deel dit bericht met je vrienden!