logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vijfkamp wedstrijdzwemmers'
20dec 2017

Vijfkamp wedstrijdzwemmers

Zaterdag 23 december 2017 heeft onze zwemploeg het kalenderjaar afgesloten met eerste deel van de vijfkamp in het Bronbad te Sliedrecht.

Deelnemende verenigingen: RSW (Rotterdam), Wiekslag (Alblasserdam), SG-HGA (SVO uit Groot-Ammers en  ZVH uit Hardinxveld-Giessendam) en ZVS.

Er stonden deze keer alleen korte afstanden op het programma. Dit was een mooie gelegenheid voor enkele ‘oudgedienden’ om deel te nemen aan een wedstrijd. Zo doken Harry Queré en Han van Antwerpen in het water om 50 en 25 meter vrije slag af te leggen.

Ondanks de korte afstanden regende het weer persoonlijke records. Vooral de prestaties van  Dewi Sint-Nicolaas en Alianne Rollof op de 50 meter rugslag waren opvallend. Beide dames hadden een tijd boven de veertig seconden staan en zwommen nu een 38’er. Voor Alianne leverde dat een mooie bronzen plak op!

Aan het eind van de wedstrijd stond er een 25 meter vrije slag op het programma en dat leverde veel spektakel op. Dit is een afstand die we niet vaak zwemmen. Degenen die een tijd hadden staan, konden allemaal weer een PR bijschrijven.

Voor Sander Barth en Gjalt de Man was dit hun laatste zwemwedstrijd en zij besloten nog even te knallen. Allebei legden zij de 25 meter binnen vijftien tellen af.

Deze middag leverde ons twee medailles op.

Zilver:
Igor Peters (50 meter vlinderslag)

Brons:
Alianne Rollof (50 meter rugslag)Deel dit bericht met je vrienden!