Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Mooie prestatie jongste jeugdteams Rebound'
20dec 2017

Mooie prestatie jongste jeugdteams Rebound

De twee jongste jeugdteams van basketballvereniging Rebound uit ’s-Gravendeel hebben een knappe prestatie geleverd. Beide teams sluiten de eerste competitiehelft van het seizoen 2017-2018 af met een eervolle 2e plek.

Op zaterdag 16 december stond voor alle Rebound teams een uitwedstrijd op het programma. Voor de jeugd betekende dit tevens de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft, en volgt er in het nieuwe jaar een nieuwe indeling.

Under 16

Het Under 16 team speelde de laatste wedstrijd uit in Ter Aar tegen ABC, waar in de thuiswedstrijd helaas dik van werd verloren. Rebound moest erg wennen aan het verschil tussen de Under 14 en Under 16 indeling. Er werden geen punten behaald en regelmatig met grote cijfers verloren.

Gelukkig is de progressie duidelijk waarneembaar, waardoor zeker de hoop aanwezig dat in de tweede seizoenshelft wel punten behaald gaan worden.

Under 10

Rebound Under 10 reisde voor de laatste wedstrijd naar Oud-Beijerland om tegen BOB te spelen. De tegenstander stond lager in de rangschikking, maar met een team van slechts zes spelers zou Rebound het best zwaar kunnen krijgen.

Echter net als in de voorgaande wedstrijden was het spel goed verzorgd en werd er veel overgespeeld. Ook in de verdediging werd er hard gewerkt met veel intercepties van de bal tot gevolg. Dit resulteerde in een voorsprong bij de rust van 8 – 18.

Ook in de tweede helft bleef Rebound zowel aanvallend als verdedigend sterker spelen en werd de wedstrijd winnend afgesloten met 16 – 32.

Daarmee kwam deze competitie tot een einde en is Rebound Under 10 2de geworden. Van de 10 wedstrijden werden er 7 gewonnen.

Under 12

Voor Under 12 stond de uitwedstrijd tegen de Helmink Heroes uit Zwijndrecht op het programma. De tegenstander is in de stand op de laatste plaats terug te vinden, maar daar was in de eerste helft niets van te merken. Of het aan de vertraging van het aanvangstijdstip lag of iets anders, maar Rebound was zeker nog niet wakker. Bij rust was er sprake van een nipte voorsprong.

Anders dan in voorgaande wedstrijden werd Rebound juist de tweede helft beter en had bijna geen kind meer aan de tegenstander. Zo werd de wedstrijd alsnog ruim gewonnen door de ’s-Gravendelers met 28 – 47.

Ook het Under 12 is 2e geworden met 7 overwinningen en drie verliespartijen.

Heren 1

Na de wedstrijd van Under 12 werd de wedstrijd van Rebound heren 1 in dezelfde sporthal gespeeld. Ook door dit team van Rebound werden de punten in de tas richting ‘s-Gravendeel meegenomen. De uitslag was 63 – 67.