logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem ''s-Gravendeel - SC Botlek gestaakt'
16dec 2017

's-Gravendeel - SC Botlek gestaakt

Het duel op Sportpark de Trekdam werd bij een 1-0 stand voor de gastheren na zevenentachtig minuten niet meer hervat.

Trainer Barry Schipper moest puzzelen om de juiste formatie op het veld te brengen. Immers bij
’s-Gravendeel ontbraken enkele basisspelers ten opzichte van de afgelopen week om diverse redenen.

De intenties van beide ploegen waren duidelijk. Zoveel mogelijk de aanval opzoeken. Dat ging in de beginfase sc Botlek wat beter af. Na een slim genomen hoekschop, teruggelegd op rand zestien, was het Quincy de Lobel die hard uithaalde. Doelman Ricardo Bakker kon knap redding brengen. Het was wederom de Lobel die de kwaliteiten van Bakker testte na ruim een kwartier spelen. Jorn Berkelaar vond kort na dit gebeuren ook Bakker op zijn weg. ’s-Gravendeel kroop uit de schulp en kwam enkele malen gevaarlijk voor het doel van sc Botlek. Na iets meer dan een half uur voetballen resulteerde dit op de voorsprong van ’s-Gravendeel. Een op maat gesneden voorzet van Junior Calmera werd door John van den Broek knap achter doelman Patrick de Zoete geprikt, 1-0. ’s-Gravendeel was in de tweede fase van de eerste helft nu de ploeg die dicteerde. Vlak voor rust was het Simon Brand die net zijn voet niet tegen de bal kon krijgen, wederom na een zuivere voorzet van Junior Calmera. Nu vanaf de linkerflank.

Na de welverdiende thee kwam ’s-Gravendeel goed uit de startblokken. Het was Simon Brand die de bal scherp voorbracht. Doelman De Zoete moest redding brengen om de kopbal van Jordy Westein te verwerken. Ook Colin Reening kreeg een uitgelezen kans om ’s-Gravendeel op een grotere voorsprong te brengen. Helaas gleed de aanvaller uit en kon zijn voet niet tegen de bal brengen. Hierna was het sc Botlek dat meer druk ging zetten. John Ackon schoot de bal over, nadat er slordig werd verdedigd aan ’s-Gravendeelse zijde. Het moet gezegd worden, het was aan doelman Ricardo Bakker te danken dat de teller voor sc Botlek op nul bleef staan. Met enkele fantastische reddingen behoedde hij zijn ploeg voor een tegendoelpunt.

Tegen het einde van de wedstrijd het verhaal van staken. Arbiter Van der Bend toonde Patrick Klaris voor de tweede maal de gele kaart, waardoor de speler het veld moest verlaten. Na enig commotie over en weer, blies Van der Bend driemaal op zijn fluitje en verdween richting kleedkamer, Dit tot verbijstering van beide teams. Na overleg in de kleedkamer met aanvoerders, bestuursleden van ’s-Gravendeel en sc Botlek zou met nog drie minuten op de klok de wedstrijd hervat kunnen worden. Echter dit gebeurde niet. De officiële vermelding op het wedstrijdformulier: Gestaakt wegens niet hervatten van de wedstrijd uitelftal/team.

Het is nu afwachten hoe de KNVB hier mee omgaat.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd in 2017. ’s-Gravendeel moet het dan opnemen tegen vv Pernis. Aanvang op Sportpark Pernis is 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:
Ricardo Bakker, Leon de Jong, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper (64ste Nick Kranendonk), John v/d Broek, Junior Calmera, Bob Krens, Colin Reening, Danilo Alkema, Simon Brand

Opstelling sc Botlek:
Patrick de Zoete, Kevin Michilsen, Mick Loendersloot, Patrick Klaris, Jordy Wemelsfelder (Jermaine van Pijkeren), Dylan van Gelder (John Ackon), Quincy de Lobel, Mike Kortsmit, Jordy de Winter, Kevin Elvering, Jorn Berkelaar

Arbiter: A. van der Bend uit Maassluis

Scoreverloop:
31ste 1-0 John van den Broek

Gele kaarten:
Danilo Alkema en Simon Brand (’s-Gravendeel)
John Ackon, Kevin Elfering en Patrick Klaris (2 maal) (sc Botlek)Deel dit bericht met je vrienden!