Heren 1 Rebound wint opnieuw

21 november 2017 door de redactie

Afgelopen weekend stonden er weer 3 thuiswedstrijden op het programma voor basketballvereniging Rebound.

Eerst speelden de heren tegen het team uit Oegstgeest, een team dat zich in de middenmoot bevindt. Met een brede selectie van 9 spelers werd de wedstrijd aangevangen, met daarbij in het achterhoofd de geachte dat alle voorgaande thuiswedstrijden in een overwinning van Rebound waren geëindigd. De beide teams waren in de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar. De ruststand werd met een nipt verschil in het nadeel van Rebound bereikt (27-28). Het thuisvoordeel van Rebound kwam tot uitdrukking in het derde kwart. Met een periodestand van 26 – 13 werd een tussensprint ingezet met daarbij een veilige voorsprong die in het laatste kwart werd verdedigd. De einduitslag was 67 – 52. Komende zondag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Cady zal dan de tegenstander zijn.

Na de heren volgden twee jeugdwedstrijden, namelijk het Under 16 team met als tegenstander DAS en het Under 12 team tegen Divine. In de uitwedstrijd had U16 met 112 – 26 klop gekregen en dat het een lastige wedstrijd zou worden was duidelijk. Ook nu was het krachtsverschil tussen beide teams aanzienlijk. Bij rust stond het 3 – 64. Uiteindelijk wist Rebound de teller toch op 20 te krijgen en bleven ze vechten voor een betere score. De eindstand was 20 – 122. Komende zondag een nieuwe kans, want dan staat de thuiswedstrijd tegen Leiden op het programma.

In de uitwedstrijd van U12 tegen Divine wist Rebound nipt te winnen. In de eerste zes periodes van de thuiswedstrijd was het verschil groter in het voordeel van Rebound en was de tussenstand 34 – 26. Helaas was Rebound in de laatste twee periodes vooral heel slordig en werd bal gemakkelijk verspeeld. Divine kreeg nieuwe moed en ook het uit publiek zag de kansen op een overwinning groeien. Rebound U12 leed de tweede nederlaag van het seizoen want de wedstrijd eindigde in een 36 – 42 overwinning voor de gasten uit Rotterdam.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma voor U12 en U10.