logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Krappe zege 's-Gravendeel op GHVV'13'
08nov 2017

Krappe zege 's-Gravendeel op GHVV'13

0 - 1. Wellicht had de uitslag wat hoger uit kunnen vallen, of misschien wel moeten vallen. ’s-Gravendeel kreeg er mogelijkheden genoeg voor.

Het eerste wapenfeitje kwam wel bij GHVV ’13 vandaan. Het was Jelle Wolters die zijn zachte inzet naast het doel zag verdwijnen. Hierna was het toch ’s-Gravendeel dat het initiatief nam. Kort na de inzet van Wolters, was het Junior Calmera die, na een voorzet van Simon Brand, over schoot. Het werd drukker voor de doelmond van GHVV ’13. Zo werden de pogingen van Danilo Alkema en Colin Reening om zeep geholpen. Het was wachten op een vroege voorsprong van ’s-Gravendeel. Maar er haperde iets bij de doelpuntenmachine. Simon Brand vond na een knappe actie doelman Erwin van Trigt op zijn weg. Maar na zesentwintig minuten spelen was de doelman dan toch geslagen. Vanaf links bracht Simon Brand de bal voor het doel en het was Colin Reening die knap voor zijn tegenstander kwam en de bal langs Van Trigt deze tegen het net werkte, 0-1.

Leon de Jong kreeg de mogelijkheid om ook een doelpuntje mee te pikken. Fraai kapte hij zijn tegenstander uit, maar de met links ingeschoten bal verdween in de handen van Van Trigt.
Het vele balbezit van ’s-Gravendeel kon niet in doelpunten worden omgezet. Mooie combinaties konden helaas niet worden afgerond. Vlak voor het rustsignaal van de onopvallend leidende arbiter Korsius, was het Randy de Macker, die nog een poging waagde om doelman Mark Alebregtse te verschalken. Maar hij schoot over. ’s-Gravendeel deed zichzelf tekort in de eerste helft waardoor het ‘maar ’met de 0-1 stand de rust inging.

GHVV ’13 besefte dat er misschien nog wat te halen viel. Een kleine verandering in de tactiek zorgde ervoor dat er meer richting doel van ’s-Gravendeel gevoetbald werd. Zo verdween een vrije trap vlak na de rust over het ’s-Gravendeelse doel. ’s-Gravendeel kreeg de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden. Zo was het Simon Brand die de bal hard naast mikte, toen de bal terugsprong nadat Danilo Alkema al had geprobeerd om Van Trigt te passeren.

Mark Alebregtse kreeg in het verdere verloop meer werk te verrichten. Maar de doelman behoedde zijn ploeg voor een tegendoelpunt. Zijn collega aan de andere kant, verrichte ook fraaie reddingen na inzetten van Junior Calmera, Simon Brand en Perrie Huisman. Na wat billenknijpende momenten voor het doel van ’s-Gravendeel, werd toch de krappe zege binnengehaald.

Volgende week het bekertreffen tegen de koploper in de eerste klasse B, SC Feyenoord. Aanvang op sportpark Varkenoord is 14.30 uur.

Opstelling GHVV ’13:
Erwin van Trigt, Sander de Bloeme, Roman Pardon, Jelle Wolters, Nick Buijs (Stefan Kerkhof), Jordi Breestraat, Danny Poldervaart, Roy Buijsman, Randy de Macker, Jeroen de Wit, Robin de Ridder.

Opstelling ’s-Gravendeel:
Mark Alebregtse, Reinier Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Wesley de Sterke (78ste Bob Krens), Leon de Jong, Junior Calmera, Moreno van de Geer, Colin Reening, Danilo Alkema (73ste Youri Ton), Simon Brand (67ste Perrie Huisman).

Arbiter: P. Korsius uit Heinenoord.

Scoreverloop:
26ste  0-1 Colin Reening

Gele kaarten:
Wesley de Sterke (’s-Gravendeel)
Jeroen de Wit (GHVV ’13)Deel dit bericht met je vrienden!