logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zowel winst als verlies voor de basketballers'
30okt 2017

Zowel winst als verlies voor de basketballers

Under10

In de eerste wedstrijd na de herfstvakantie stond er voor het Rebound Under 10 team om 10 uur een uitwedstrijd op het programma tegen de Green Eagles in Maassluis, een tegenstander die alle voorgaande wedstrijden gewonnen had met ruim 30 punten verschil en daarmee bovenin de ranglijst te vinden is. Er werd gespeeld in een gymzaal, waarbij de muren ‘uit’ zijn en zowel de reservebank alsmede de tribune in het materiaalhok te vinden waren. Een kort en vreemd veld waar de spelers van Rebound erg aan moesten wennen.

Na periode een had de tegenstander 5 keer gescoord en had Rebound het net niet kunnen vinden. De volgende periodes kwam het ’s-Gravendeelse team beter in het spel en werd er goed samengespeeld. Dit was beter verzorgd dan bij de tegenstander, waar slechts een tweetal spelers voornamelijk de bal hadden. Rebound heeft door hun samenspel, waarbij iedereen de bal krijgt, meer door dat basketball een teamsport is. De rust werd met een 26 – 12 achterstand bereikt.

Uiteindelijk bleken de twee wat beter spelers van de Eagles toch het verschil tussen winnen en verliezen voor Rebound. Ondanks een tomeloze inzet werd de wedstrijd verloren met 46 – 27.

Volgende zaterdag staat er om 14.15 uur een thuiswedstrijd op het programma. De River Trotters, een tegenstander waar vorige keer van werd gewonnen, komt dan naar ‘s-Gravendeel.

Under12

Het Rebound Under 12 team wist de uitwedstrijd tegen Divine met 49 – 45 te winnen, waarmee er 8 punten uit 5 wedstrijden zijn behaald. Binc Peters speelde zijn eerste wedstrijd mee en tevens kwam Jip Goud de gelederen versterken. Aanstaande zaterdag staat om 16.00 uur de thuiswedstrijd tegen Cobra Nova uit Voorburg op het programma.

Overige teams

In sporthal de Schenkel stonden afgelopen weekend ook nog twee thuiswedstrijden op het programma. Het Rebound Under16 team was een maatje te klein voor ABC uit ter Aar (15 – 113). De ’s-Gravendeelse heren wisten wel de punten binnen te slepen. Het heremteam behaalde hun tweede overwinning van het seizoen door de nummer 2 van de competitie, Westland Stars, met 76 – 60 te verslaan in een spannende wedstrijd.

Ook U16 en de heren spelen volgende week een thuiswedstrijd. Rebound U16 speelt om 16.00 uur tegen Krimpen en gaat proberen de eerste punten van het seizoen te behalen. De heren zullen trachten om hun ongeslagen status in thuiswedstrijden voort te zetten, als om 14.15 uur koploper Alphia op bezoek komt.Deel dit bericht met je vrienden!