Ruime uitwinst VV 's-Gravendeel

16 oktober 2017 door de redactie

’s-Gravendeel kende een bliksemstart in badplaats Rockanje. Het stond na twaalf minuten spelen al op een 0-4 voorspong. Het was Colin Reening die na vier minuten voetballen de bal bekwaam langs doelman René van der Meiden schoot. Dit na aangeven van Perrie Huisman. Dezelfde Huisman was er verantwoordelijk voor dat Danilo Alkema drie minuten na de openingstreffer kon scoren, 0-2.

Rockanje wist even niet wat het overkwam en de spelers keken zeer verontwaardigd naar elkaar toen in de negende minuut Junior Calmera de 0-3 binnenschoot. Vanaf de linkerkant van het strafschopgebied passeerde Calmera enkele Rockanje verdedigers, kwam ongeveer op het midden uit van de rand van de ‘zestien’ en schoot min of meer tegendraads in, waardoor doelman Van der Meiden verrast werd. De tegenslag van Rockanje was nog niet over. Nu was het Perrie Huisman zelf, die op aangeven van Junior Calmera, een doelpunt meepikte 0-4.

De aanvalsdriften zakten hierna bij ’s-Gravendeel weg.  Het werd wat onnauwkeurig met als gevolg veel balverlies. Er waren momenten waarop het leek dat enkele ’s-Gravendeel spelers op eigen eer uit waren en geen medespeler vrij zagen staan. Zodoende kreeg Rockanje de mogelijkheid om onder de druk van ’s-Gravendeel te komen en de weg naar het ’s-Gravendeelse doel te vinden.
Ricardo Bakker kon nog enkele keren reddend op treden, maar was geslagen toen Jeffrey Burger hem passeerde,1-4. Hierna kreeg ’s-Gravendeel nog wat kansjes maar tot meer doelpunten kwam het na vijfenveertig minuten voetballen niet.

Bij Rockanje kwam het besef in de tweede helft dat het wat nadrukkelijker de aanval moest zoeken. Enkele keren was het dan ook gevaarlijk, maar er ontbrak nauwkeurigheid. Zo was het Jeffrey Burger die aan de aandacht van de ’s-Gravendeelse defensie ontsnapte, maar net naast schoot. Dit was nog maar een keer een waarschuwing voor ’s-Gravendeel.

Invaller Maurits Kuiper was namens ’s-Gravendeel dicht bij een treffer, maar hij mikte te hoog. Toch verruimde ’s-Gravendeel in de vierenzestigste minuut de voorspong. En het was een doelpunt om je vingers bij af te likken. Moreno Van der Geer kwam op de rand van het strafschopgebied in balbezit en met een schitterend geplaatste schot, verdween de bal in de verre bovenhoek, 1-5. Hierna werd er bij ’s-Gravendeel weer wat gecontroleerd gevoetbald. Harry Wierda bereikte met een geweldige diepe pass, Maurits Kuiper. Deze haalde hard uit, maar doelman Van der Meiden keerde de bal knap. De daaropvolgende aanval van Rockanje leverde wel de 2-5 op. Jeffrey Burger mocht wederom een Rockanje doelpunt aantekenen.

Maurits Kuiper kon toch drie minuten voor het eindsignaal een doelpunt voor zijn rekening nemen. Na slordig balverlies bij Rockanje bepaalde Kuiper de eindstand op 2-6. Een leuk verjaardagscadeautje voor trainer Barry Schipper.

De volgende tegenstander voor ’s-Gravendeel is D.R.L. Het betreft hier wederom een uitwedstrijd voor de Seuters. Aanvang op Sportpark de Leeuwenkuil is 15.00 uur.