Weer winst voor jongste Rebound team

10 oktober 2017 door de redactie

Op zaterdag 7 oktober 2017 stonden er in sporthal De Schenkel twee thuiswedstrijden op het programma voor basketballvereniging Rebound. Het jongste jeugdteam speelde tegen SVO uit Vleuten en het Under12 team had Zoebas uit Zoetermeer als tegenstander.

Na de winstpartij van vorige week tegen de River Trotters begon het Under10 team met goede moed tegen SVO en dat was te merken. Er werd goed overgespeeld en over het algemeen goed verdedigd. De rust werd met een voorsprong van 23 -12 bereikt. Vooral de tussensprint in periode 2 zorgde voor een riante voorsprong. Afgezien van periodes 4 en 5 werden alle andere periodes gewonnen en was de eindstand 39 – 23.

Na vier wedstrijden gespeeld te hebben, twee keer thuis en twee keer uit, staat de teller op 3 winstpartijen. Een heel mooi resultaat.  De volgende wedstrijd is pas op zaterdag 28 oktober en wordt er uit gespeeld tegen de Green Eagles in Maassluis, de huidige koploper.

De thuiswedstrijd van het Under12 team was tegen Zoebas, een team dat de vorige wedstrijden ruim had gewonnen. Al snel bleek dat dit team inderdaad een aantal maten te groot was, dit niet in de minste plaats door een jongen van 11 die ruim de 1.80 is gepasseerd. De rust werd bereikt met een achterstand van 14-29. Op zich kon de tegenstander in de eerste helft nog enigszins bijgebeend worden. Dit was in de tweede helft wel voorbij. Een aantal periodes ging helaas dik verloren. Een smalle selectie van zes spelers helpt dan ook niet mee.  Met een verschil van precies vijftig punten werd de wedstrijd verloren.

Na 4 wedstrijden staat ook de teller voor U12 op 3 winstpartijen. Op 28 oktober wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd in Rotterdam tegen Divine.