Goud voor zwemmers ZVS

05 oktober 2017 door de redactie

Zaterdag 30 september 2017 stond de tweede wedstrijd van het seizoen op de kalender. Het ging om het eerste deel van de KNZB-verenigingscompetitie. We zwemmen deze wedstrijden met RSW (Rotterdam), SG-HGA (ZVH uit Hardinxveld-Giessendam en SVO uit Groot Ammers) en ZV Strijen. Deze wedstrijd werd door ZVH georganiseerd maar vond in het zwembad van Sliedrecht plaats.

Tijdens deze wedstrijd waren de verrichtingen van onze ploeg waren weer goed te noemen. Nienke Willemstein haalde maar liefst zeven seconden van haar tijd op de 100 meter wisselslag af. Haar zusje Jana kon natuurlijk niet achterblijven en haalde verbeterde zichzelf vijf seconden op de 50 meter vrije slag. Dewi Sint-Nicolaas zette ook een bijzondere prestatie neer door op de 100 meter schoolslag halverwege haar race sneller te zijn dan haar PR op de halve afstand. Na haar 100 meter was ze ruim drie seconden sneller dan haar oude tijd en zwom ze dus twee PR’s in één race! Alianne Rollof greep met twee vierde plaatsen nèt naast de medailles maar behaalde wel twee mooie persoonlijke records.

Op de 50 meter schoolslag lieten de heren van ZVS van zich spreken. De strijd tussen Renzo van Boven en Igor Peters werd deze keer in het voordeel van Peters beslist, die terloops ook nog eens een nieuwe besttijd zwom. Het lukte Martijn Meuzelaar opnieuw om een grens te slechten door met 39,33 eerst onder de grens van 40 seconden te duiken. Gjalt de Man volgde zijn voorbeeld en kwam tot 39,95 op dezelfde afstand.

Na afloop van de wedstrijd konden we twee gouden medailles mee naar huis nemen.