logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zwemploeg opent wedstrijdseizoen'
28sep 2017

Zwemploeg opent wedstrijdseizoen

Zaterdag 23 september 2017 was voor ons de eerste wedstrijd van het seizoen. Het eerste deel van de Regio West Competitie stond op het programma. Alle verenigingen binnen Regio West kunnen hieraan deelnemen. Deze competitie bestaat uit vijf wedstrijden die gedurende het zwemseizoen worden gezwommen. In de drie verschillende poules vinden de diverse wedstrijden steeds op dezelfde zaterdagen plaats. Als vanouds vormde zwembad De Blokweer te Alblasserdam het strijdtoneel voor ons.

Deelnemende verenigingen: ZPC Numansdorp, DWF (Sliedrecht), RSW (Rotterdam), ZV Strijen, SG WZ010-ACZ (startgemeenschap Rotterdam en Capelle a/d IJssel) en SGGO (startgemeenschap Goeree-Overflakkee) en ZVS (’s-Gravendeel).

Aan het begin van het seizoen is het altijd even aftasten hoe we ervoor staan. Zijn we al in staat om persoonlijke records te zwemmen? Het antwoord is overduidelijk: Ja! Ondanks dat er veel korte afstanden op het programma stonden, gingen er soms hele happen van persoonlijke records af.

Anna Kok mocht namens ons aftrappen op de 50 meter vrije slag en zwom meteen bijna vier seconden van haar tijd. Vervolgens was het de beurt aan Jim Sint-Nicolaas op de 100 meter wisselslag. Hij verbeterde zijn tijd met maar liefst achttien seconden! Dewi Sint-Nicolaas, Alianne Rollof, Renske van Antwerpen en Betty Rollof slaagden er allen in om twee persoonlijke records te zwemmen deze middag.

Igor Peters en Renzo van Boven maakten er weer een strijd van op de 50 meter vrije slag, deze keer keer in het voordeel beslecht door Van Boven. Op dezelfde afstand lukte het Martijn Meuzelaar om met 29,52 voor het eerst onder de grens van dertig seconden te duiken.

Roan Craenen zette een topprestatie neer door twee keer een bronzen medaille te behalen. Op de 100 meter wisselslag gaf hij zijn prestatie nog wat extra glans door zijn persoonlijke besttijd met negen seconden te verbeteren.

De eerste wedstrijd leverde ons, naast de vele tijdsverbeteringen, ook meteen twee medailles op.

Goud:
-

Zilver:
-

Brons:
Roan Craenen (50 meter rugslag en 100 meter wisselslag)Deel dit bericht met je vrienden!