logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem ''s-Gravendeel en NSVV delen punten' Foto's: Sandra Barth
25sep 2017

's-Gravendeel en NSVV delen punten

De uitslag doet misschien vermoeden dat het een saaie wedstrijd was geweest. Het tegendeel is echter waar. ’s-Gravendeel en NSVV lieten een aantrekkelijk duel zien. Helaas ontbrak bij beide teams het vermogen om doeltreffend te zijn.

Al na een vijftal minuten tikte Ricardo Bakker de bal onder de lat vandaan nadat Kjetil Mol deze waarschijnlijk wilde voorgeven. NSVV was nadrukkelijk meer in balbezit en verscheen meerdere malen voor het ’s-Gravendeelse doel.

Maar na een kwartier spelen kreeg ’s-Gravendeel meer grip op het spel. Een voorzet van Leon de Jong werd door Colin Reening in de handen van doelman Melvin Kruijthof gekopt. Echter Reening werd wegens duwen ook afgefloten. Het spel golfde heen en weer. En voor beide doelen werd het enkele keren gevaarlijk. Bij een vrije trap genomen door Bob Krens gleed doelman Kruijthof uit, maar bij ’s-Gravendeel was men niet bij machte om hier iets van te maken.

Met zevenendertig minuten op de klok, bracht de paal redding voor ’s-Gravendeel. Mitchel Keikes kopt de bal tegen de paal, uit een voorzet via Mitchel Louwerens. Twee minuten later ging Danilo Alkema in het strafschopgebied naar de grond, na een mooie combinatie met Colin Reening. Arbiter Kleinkramer wenste geen strafschop te geven. Beide ploegen zochten met de brilstand de kleedkamers op om de nodige instructies van de trainers in ontvangst te nemen voor het tweede deel.

En deel twee was enigszins een kopie van deel één. De Numansdorpers startte iets feller dan de ’s-Gravendelenaars. Want het was Kelvin van der Giessen die al na drie minuten spelen gevaarlijk werd. Zijn inzet ging over het ’s-Gravendeelse doel. Junior Calmera kon na dit voorval erg gevaarlijk worden. Gehinderd door een man in zijn rug, lukt het hem niet om van dichtbij doelman Kruijthof te passeren. Weer was het kwelgeest Van der Giessen die NSVV op voorsprong kon brengen. Zijn kopbal verdween op de lat. Misschien was het maar goed dat een door Mitchel Louwerens genomen vrije trap door alles en iedereen niet goed beoordeeld werd. De bal verdween wel naast het doel, maar als er een NSVV speler attent was geweest, had dit een Numansdorpse voorsprong kunnen worden.

’s-Gravendeel werd wat gevaarlijk, misschien wel wakker geschud door het vorig voorval. De handen aan ’s-Gravendeelse zijde gingen wat voorbarig in de lucht, toen Bob Krens de mogelijkheid kreeg om ’s-Gravendeel op voorsprong te zetten na aangespeeld te zijn door Danilo Alkema. Enige precisie ontbrak bij Krens, want die mikte naast. Enkele tellen later was het Alkema zelf die de kwaliteiten van Kruijthof testte. En die heeft kwaliteiten, want hij redde. Ook na een inzet van Wesley de Sterke.

De ’s-Gravendeelse defensie hield knap stand, zeker door enkele interventies van Leon de Jong, en Jordy Westein. Wesley de Sterke redde zijn ploeg door een bal van de lijn te koppen. In de tweeëntachtigste minuut een vreemd voorval. Roderick Bakker kreeg van scheidsrechter Kleinkramer het rode kartonnetje voorgeschoteld. ’s-Gravendeel kon uit de laatste minuten geen voordeel halen met het mannetje meer situatie. Ook omdat de NSVV assistent scheidsrechter in de allerlaatste minuut voor buitenspel vlagde en zijn ploeg een nederlaag wilde voorkomen. Want het was zeer twijfelachtig of Junior Calmera werkelijk buitenspel stond. Hij had immers vrije doorgang naar het NSVV doel. Zodoende eindigde deze wedstrijd met een stand zoals het begon.

Volgende week reist ’s-Gravendeel richting Rotterdam IJsselmond, om het op te nemen tegen IJVV de Zwervers. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel

Ricardo Bakker, Harry Wierda (46ste Wesley de Sterke), Jordy Westein, Luc Rozendaal, Leon de Jong, Jorrit van Driel, Bob Krens (67ste Perrie Huisman), Moreno v/d Geer (77ste Youri Ton), Colin Reening, Danilo Alkema, Junior Calmera

Opstelling NSVV

Melvin Kruijthof, Michael Ouwens, Lesley v/d Stoep, Marco Mann, Kjetil Mol, Jeroen Voshart (Koen Witsiers), Mitchel Keikes (Sjoerd Hofstede), Roderick Bekker, Kelvin v/d Giessen (Dikkie Bontes), Richard Bras, Mitchel Louwerens.

Arbiter; J.S. Kleinkramer uit Heinenoord.

Gele kaarten:
Wesley de Sterke (’s-Gravendeel
Kelvin v/d Giessen (NSVV)

Rode kaart:
Roderick Bekker (NSVV)Deel dit bericht met je vrienden!