logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ruime bekerwinst 's-Gravendeel op GOZ: 6-0'
04sep 2017

Ruime bekerwinst 's-Gravendeel op GOZ: 6-0

De eerste officiële wedstrijd was gelijk een derby tussen ’s-Gravendeel en GOZ. GOZ had aanvankelijk wat moeite met het spel van ’s-Gravendeel. De Mijnsheerenlanders werden al gauw in de verdedigende stelling gebracht. Het waren Colin Reening, Danilo Alkema en Junior Calmera die al binnen tien minuten ’s-Gravendeel op voorsprong konden brengen. Maar de 1-0 voorsprong van ’s-Gravendeel werd op naam gebracht door Bob Krens. Subtiel deponeerde hij de bal langs doelman Rik Sio. De bal verdween tegen de binnenkant van het zijnetje.

Kort na deze 1-0, was het nu wel Junior Calmera die scoorde. In een scrimmage voor de goal was Calmera attent en zette ’s-Gravendeel op 2-0. ’s-Gravendeel kreeg hierna kans op kans en vergat de score verder uit te bouwen. Het had ook wel een strafschop verdiend, maar arbiter Van Drunen wuifde het voorval weg.

Net voor het scheiden van de markt kwamen de Seuters wel op 3-0. GOZ reageerde niet op een laag ingebrachte vrije trap van Junior Calmera. Colin Reening reageerde wel, hij was het die de 3-0 aantekende.

Na de rust eigenlijk hetzelfde beeld. ’s-Gravendeel zocht veelvuldig de aanval. Het leek er een beetje op dat ’s-Gravendeel de 3-0 voorspong wel voldoende vond. De precisie was wat verdwenen en ook doelman Sio was een aantal keren een sta in de weg. De enkele uitvallen van GOZ werden door de
’s-Gravendeelse defensie goed afgeslagen.

Met nog zo’n achttien minuten te spelen kwam het scorend vermogen dan weer op gang. Met een geweldige uithaal zette Junior Calmera ’s-Gravendeel op 4-0. Vijf minuten later was het invaller Jordy Westein die op aangeven van Colin Reening de 5-0 op het scorebord bracht. Moreno Van der Geer was het die de eindstand bepaalde. Na een knappe actie van Perrie Huisman werd Van der Geer in stelling gebracht, waarna hij netjes afrondde, 6-0.

Arbiter van Drunen vond het overigens nodig om Perrie Huisman het gele kartonnetje voor te houden, nadat Huisman de bal op het doel vuurde en van Drunen af floot. Huisman deed dit echter in het fluitsignaal. Maar de leidsman vond dit een vorm van spelbederf (??). Omdat Ponce van GOZ ook al geel gekregen had voor het wegtrappen van de bal na een fluitsignaal vond van Drunen dat hij consequent moest zijn……

Komende dinsdag speelt ’s-Gravendeel een vriendschappelijk potje tegen Poortugaal za. Aanvang 20.15 uur. Het volgende bekertreffen voor ’s-Gravendeel is zaterdag 9 september uit tegen Lekkerkerk om 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel

Ricardo Bakker, Reinier Toes, Harry Wierda (46ste John v/d Broek), Luc Rozendaal, Leon de Jong, Moreno v/d Geer, Bob Krens (57ste Perrie Huisman), Youri Ton (57ste Jordy Westein), Colin Reening, Danilo Alkema, Junior Calmera

Opstelling G.O.Z.

Rik Sio, Arnold Coppens, Mike Stok, Ferry de Heer, Mike in’t Veld, Jelle Swier, Rick de Ruiter, Victor Boere (Juancho Santos Ponce), Rick in’t Veld, Julian van Es (Bradley van Driel), Ricardo Helderop (Mohammed Khalifia)Deel dit bericht met je vrienden!