logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wedstrijdploeg op dreef in buitenbad'
21jun 2017

Wedstrijdploeg op dreef in buitenbad

GROOT-AMMERS - Zaterdag 17 juni 2017 stond het vijfde en laatste deel van de vijfkamp op het programma. Deelnemende verenigingen: RSW (Rotterdam), Wiekslag (Alblasserdam), SG-HGA (SVO uit Groot-Ammers en ZVH uit Hardinxveld-Giessendam) en ZVS (’s-Gravendeel).

De wedstrijd werd gezwommen in De Duiklaar, het buitenbad van Groot-Ammers. Doordat de Heinenoordtunnel afgesloten was, stond er een enorme file bij de Kiltunnel. We hadden besloten om een half uur eerder te vertrekken en dat bleek een verstandig besluit want zo kwamen we toch op tijd in Groot-Ammers aan. Gelukkig troffen we het met het weer en was het warm en zonnig.

Voor de dames en heren stond er een 200 meter schoolslag op het programma. Opnieuw was er een spannend gevecht tussen Igor Peters en Renzo van Boven. Uiteindelijk was het verschil slechts negenhonderdste in het voordeel van Igor, die daarmee een bronzen medaille haalde. De vierde plek van Renzo was dus best wel zuur. Vervolgens was het de beurt aan de meisjes voor de 50 meter vrije slag. Nienke Willemstein en Milena Hendriks haalden allebei een dikke twee seconden van hun oude tijden af. Renske van Antwerpen excelleerde op de 100 meter vrijeslag door maar liefst zes seconden van haar tijd af te halen en sleepte een bronzen plak in de wacht. Ze behaalde daarna nog een bronzen medaille in een dik PR op de 50 meter vlinderslag. Op dezelfde afstand verbeterde Betty Rollof zich met drieënhalve seconde, om zich vervolgens op de 100 meter wisselslag weer met ruim drie seconden te verbeteren. 

Als finalestuk van de wedstrijd stond er nog 200 meter vlinderslag op het programma. Aan het eind van de race werd Renzo van Boven beloond met een PR van bijna vier seconden.

We haalden in totaal zes medailles, allemaal brons:
Goud:
-
Zilver:
-
Brons:
Igor Peters (200 meter schoolslag en 50 meter vlinderslag), Renske van Antwerpen (100 meter vrije slag en 50 meter vlinderslag), Jana Willemstein (25 meter schoolslag), Celine de Jong (100 meter vlinderslag)

Op zaterdag 8 juli 2017 staat de Open Water Wedstrijd in De Binnenmaas. Voor informatie en aanmelden kan men op www.owwdebinnenmaas.nl terecht. Deze wedstrijd wordt door de stichting OWW De Binnenmaas in samenwerking met Zwem- en Waterpolovereniging ZVS georganiseerd.Deel dit bericht met je vrienden!