logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wedstrijdzwemmers ZVS winnen Hoeksche Waards Vooruitgangskampioenschap'
06jun 2017

Wedstrijdzwemmers ZVS winnen Hoeksche Waards Vooruitgangskampioenschap

Zaterdag 3 juni 2017 stond het jaarlijkse treffen tussen de regionale verenigingen op het programma. Deelnemende verenigingen: ZV Strijen, ZPC Numansdorp, ZOB’66 (Oud-Beijerland) en ZVS (’s-Gravendeel). De wedstrijd werd dit jaar gezwommen in het LACO Sportcentrum te Strijen.

De vier verenigingen komen gedurende het gehele seizoen uit in drie onderling verschillende competities waarin zij op basis van absolute prestaties thuishoren. In de (voorgaande) edities van deze regionale wedstrijd was de uitslag op voorhand geen verrassing te noemen. De grotere en sterke ploegen trokken altijd aan het langste eind.

Dit jaar werd er volgens een nieuw concept gewerkt voor wat betreft de puntentelling. De overall winst werd niet bepaald door de allersnelste deelnemers, maar door de deelnemers die hun inschrijftijd het beste benaderden en zelfs wisten te verbeteren. Dit concept bleek in het voordeel van de ‘Calimero’ onder de vier clubs. ZVS heeft in de breedte van het team als beste haar inschrijftijden waargemaakt en verbeterd.

Zo was er het mooie debuut van de 8-jarige Lieve van den Berg die samen met teamgenote Jana Willemstein goed zwom in de jongste categorie. Bij de senioren was er Sander Barth die vriend en vijand verraste met een mooi PR van ruim vier seconden op de 100 meter vrije slag. Renzo van Boven en hoofdtrainer Igor Peters vochten weer tweemaal een fanatieke strijd uit. De scheidsrechter moest er aan te pas komen om te beslissen wie nu als echt eerste aantikte.

De jongedames leverden niet alleen goede prestaties in het water, ook kennen zij een fanatieke doch sportieve onderlinge strijd om de PR-bokaal van ZVS welke zal voortduren tot onze laatste wedstrijd van het seizoen. Roan Craenen verdient een speciale vermelding, mede doordat hij nog niet zo lang zwemt en na het vinden van zijn draai nu elke wedstrijd steeds beter presteert. Dat bleek ook vandaag weer het geval.

Terugkijkend op het afgelopen seizoen is het winnen van het Hoeksche Waards Vooruitgangskampioenschap een mooie beloning voor onze relatief jonge maar groeiende zwemploeg. De potentie is absoluut in huis.Deel dit bericht met je vrienden!