Afbeelding bij nieuwsitem ''s-Gravendeel verliest laatste competitiewedstrijd' Foto's: Sandra Barth
16mei 2017

's-Gravendeel verliest laatste competitiewedstrijd

Er was nog wel wat te halen voor ’s-Gravendeel, maar die kier was wel heel erg klein. Het moest zelf winnen en Rijnmond HS moest verliezen van sv Charlois. Het verhaal is inmiddels bekend.

Het eerste kwartier deed ’s-Gravendeel het niet eens slecht tegen Sc Botlek. Het verscheen meerdere malen voor doelman De Zoete, maar de trekker kon niet echt overgehaald worden. Sc Botlek waarschuwde ’s-Gravendeel, dat zij nog  een toetje hadden en er volop voor gingen. De flow moest er inblijven. Doelman Kevin Ipskamp greep geweldig in nadat John Ackon hard uithaalde.

Er sloop wat gelatenheid in de ploeg van de trainers Koster/Van Kooten. Want kort na dit voorval, kwam de ploeg uit Spijkenisse wel op voorspong na onoplettendheid bij ’s-Gravendeel. Mike Kortsmit bracht de thuisploeg op 1-0.

Er waren nog heel wat speelminuten te gaan, dus ’s-Gravendeel had de gelegenheid om iets aan deze stand te doen. Op een inzet van Danilo Alkema na, gebeurde dat niet echt bij ’s-Gravendeel. Het kwam zelfs na ruim een half uur spelen op een grotere achterstand. De rappe aanvaller Shumel Francois was iets sneller dan de verdedigers bij ’s-Gravendeel en kon zo vrij gemakkelijk de 2-0 op zijn naam zetten.

Het werd zelfs nog erger voor ’s-Gravendeel, want John Ackon zette Sc Botlek zelfs voor de rust op 3-0. Gelukkig voor ’s-Gravendeel was invaller doelman Ipskamp in vorm (hij verving de geblesseerde Ricardo Bakker), want hij kon erger voorkomen.

Na de rust leek het erop of Sc Botlek de score verder wilde uitbouwen. Maar daar stak Junior Calmera een stokje voor. Een afgeslagen corner van Marco Kruijthof nam hij in één keer op zijn slof en deed het net bollen, 3-1.

’s-Gravendeel ging na dit doelpunt wat meer voetballen. ’s-Gravendeel kwam na achten zeventig minuten wat dichterbij. Jorrit van Driel liep op doelman de Zoete af maar die redde.. Echter de terugspringende bal werd door een verdediger van Sc Botlek teruggespeeld op de keeper binnen het zestienmetergebied. En volgens de spelregels mag dat niet. Arbiter De Winter kende dan ook een indirecte vrije trap toe aan ’s-Gravendeel, De breed gelegde bal door Youri Ton, werd door John van de Broek snoeihard ingeschoten, 3-2.

Maar…..misschien nog nagenietend van dit doelpunt, was ’s-Gravendeel verdedigend niet alert. Want in dezelfde minuut werd het door Thom Schouten alweer 4-2.

De wedstrijd liep zowat ten einde en ’s-Gravendeel deed nog iets aan de stand. Want het was Marco Kruijthof die vrij simpel de bal langs doelman De Zoete schoof en 4-3 aantekende.

Een gelijkspel hing in de lucht. Maar zodra de negentig minuten op de klok verscheen blies arbiter De Winter voor de laatste maal op zijn fluitje. Terwijl er nog zeker tweeënhalve minuut bijgetrokken kon worden wegens een blessurebehandeling aan het hoofd van Maurits Kuiper. Achteraf bleek dat de arbiter na de wedstrijd andere verplichtingen had en dus geen tijd bij trok.

Na dit verlies eindigt ’s-Gravendeel op positie zes. Geen slechte klassering wanneer er gekeken wordt naar het onderlinge puntenverschil met de ploegen erboven. Wel het puntenverschil met de nummer zeven, Bolnes, is groot. Maarliefst dertien punten.

’s-Gavendeel 1 is nu klaar met voetballen.. Echter op Sportpark de Trekdam is op zaterdag 3 juni 2017 een evenement te beleven. Op deze dag worden namelijk de finalewedstrijden gespeeld om de Hoekse Waard Bokaal 2017, wat een hele happening is.