Bekeravontuur eindigt voor 's-Gravendeel

19 april 2017 door de redactie

Het lukte ’s-Gravendeel niet om de finale te bereiken van de KNVB beker. Toch waren het de Seuters die al vroeg op voorsprong kwamen. Hier was wel een strafschop voor nodig.

Marco Kruijthof snelde al na zeven minuten alleen richting doelman Eyup Tenekecioglu. De achter hem aan rennende Lesley Waas probeerde Kruijthof een halt toe te roepen. Kruijthof wist nog wel de bal richting doel te trappen, maar arbiter Sinke vond dat Waas dit niet volgens de regels deed. Strafschop luidde zijn oordeel en tot de verbazing van velen ook nog een rode kaart voor de Schiedamse aanvoerder. Kruijthof benutte zelf de strafschop, een snelle 1-0 dus.

Maar zo makkelijk is het niet, tegen tien man voetballen. Want de kampioen van de zondag vierdeklasse B ging gewoon op zoek naar de gelijkmaker en verscheen meerdere malen gevaarlijk voor Ricardo Bakker. En nadat Danilo Alkema verzuimde om de 2-0 aan te tekenen, kwam na vierentwintig minuten spelen SVV via Yoran van Zon op gelijke hoogte.

Kort na deze gelijkmaker was het verdediger John van de Broek die een aanvallende impuls zocht. Zijn afstandschot zeilde over. SVV deinsde er niet voor terug om gewoon de aanval op te zoeken. Een met precisie genomen vrije trap door Yoran van Zon werd knap gekeerd door doelman Ricardo Bakker. Met twee minuten in blessuretijd was het wederom Danilo Alkema die ’s-Gravendeel op voorsprong kon helpen. Een uitgestoken been van een Schiedamse verdediger kon redding brengen.

’s-Gravendeel verscheen na het bekertje thee veelvuldig voor doelman Tenekecioglu. Maar of de vizieren van ondermeer Marco Kruijthof, Junior Calmera en Colin Reening stonden niet op scherp, of de SVV-doelman stond in de weg. Ook een knappe poging van de goed ingevallen Bob Krens verdween net naast het doel.

In de drieëntachtigste minuut verrichtte doelman Tenekecioglu een miraculeuze redding. Op een hard schot van Marco Kruijthof, deed de doelman maar wat, naar eigen zeggen. Met zijn been veranderde hij de baan van het schot en zo verdween de bal over het doel. De daarop volgende corner voor ’s-Gravendeel leverde niets op.

En na negentig officiële minuten stond de stand 1-1 op het scorebord. Strafschoppen moesten beslissen wie de finale tegen Victoria ’04 za moest spelen.

Helaas voor ‘s-Gravendeel deed SVV dat beter, waardoor het bekeravontuur in de halve finale voor ’s-Gravendeel eindigde.

Bijkomend feitje, Perrie Huisman maakte na ruim een jaar afwezigheid weer zijn opwachting in de