logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zesmaal eremetaal wedstrijdzwemmers ZVS'
12apr 2017

Zesmaal eremetaal wedstrijdzwemmers ZVS

Zaterdag 8 april 2017 stond het vierde deel van de vijfkamp op het programma. Deelnemende verenigingen: RSW (Rotterdam), Wiekslag (Alblasserdam), SG-HGA (SVO uit Groot-Ammers en ZVH uit Hardinxveld-Giessendam) en ZVS (’s-Gravendeel). Voor deze wedstrijd togen we naar zwembad De Blokweer van Alblasserdam. Wij hebben hier al zo veel wedstrijden gehad, dat het voor ons al zeer vertrouwd begint te voelen. We zwemmen er altijd wel heel goed!

Het was de eerste wedstrijd voor Tessa Koomans. Dat is natuurlijk heel spannend, maar ze deed het prima. Namens ZVS mocht ze meteen al het spits afbijten op de 4 x 25 meter vrije slag estafette. Het team bestond verder uit Jana Willemstein, Jim Sint-Nicolaas en Roan Craenen. Daarna was het de beurt aan de dames en heren voor de 100 meter vrije slag. Rosalinde Tramper behaalde een mooie bronzen plak. Igor Peters en Renzo van Boven maakten er weer een mooie strijd met twee sensationele tijden (1:00.77 om 1:00.83) als eindresultaat. De magische grens van de minuut komt steeds meer in beeld! Over deze magische grens gesproken: Anne van Antwerpen had een dag ervoor bij de Swim Cup in Eindhoven gezien hoe een topzwemster onder de minuut dook op de 100 meter vlinderslag. Dat was kennelijk een inspiratie voor haar eigen race want voor Anne stond dezelfde afstand op het programma. Het ging niet onder de minuut, maar ze verliet toch wel een mooi PR het water. Nog indrukwekkender was haar prestatie op de 50 meter vrije slag. Er gingen bijna twee seconden van haar oude tijd af en kwam daardoor uit op een tijd van 33,82! Op dezelfde afstand verbeterde Betty Rollof zich eveneens met ruim twee seconden. Renske van Antwerpen behaalde zowel de 100 meter schoolslag als de 100 meter wisselslag een medaille en een nieuwe persoonlijke besttijd. Ook Anna Kok zette een goede prestatie neer door zichzelf op de 100 meter rugslag met bijna zeven seconden te verbeteren.

Aan het einde van de wedstrijd stonden er nog wat lange afstanden op het programma. Martijn Meuzelaar verpulverde zijn oude toptijd op de 400 meter vrije slag met maar liefst zevenentwintig seconden. Igor Peters ging op voor de 400 meter wisselslag. Hij haalde ruim zeven seconden van zijn tijd af en sleepte een bronzen medaille in de wacht.

Na afloop van de wedstrijd hadden we een oogst van zes medailles.

Zilver:
Renske van Antwerpen (100 meter schoolslag), Jim Sint-Nicolaas (50 meter rugslag)

Brons:
Rosalinde Tramper (100 meter vrije slag), Jana Willemstein (25 meter rugslag), Renske van Antwerpen (100 meter wisselslag), Igor Peters (400 meter wisselslag)Deel dit bericht met je vrienden!