Afbeelding bij nieuwsitem 'Dames mogen eindelijk kampioenschap vieren!'
05apr 2017

Dames mogen eindelijk kampioenschap vieren!

Afgelopen zaterdag bestond VV 's-Gravendeel 96 jaar. De dames wilden dit graag vieren met een kampioenschap. Ze speelden tegen de nummer 2, DBGC in Oude Tonge en bij winst konden de dames zich kampioen noemen!

Ondanks de afstand waren er veel supporters mee gekomen naar de wedstrijd. Dit zorgde voor nog meer druk bij de dames en trainer Bas van Son.

De 1e helft werd al snel duidelijk dat de dames met de winst en dus het kampioenschap naar huis wilden. DBGC bood flink tegenstand, maar VVS kreeg toch wel de beste kansen. Deze werden niet afgerond, dus in de rust was het nog steeds 0-0!

In de 2e helft leken de dames hun zenuwen in de kleedkamer achter gelaten te hebben. Iedereen was fel op de bal en elk duel werd er gestreden alsof het de beslissende was.
Al in de 5e minuut was het Kim die de score opende voor de dames, 0-1!

Toen in de 11e minuut Saritha de 0-2 maakte leek de strijd gestreden. In de 17e minuut kwam DBGC terug in de wedstrijd met de 1-2. De spanning steeg, ook langs de kant van het veld!

De dames bleven echter strijden voor elke bal en in de 32e minuut was het opnieuw Kim die scoorde en de 1-3 aan tekende. DBGC drong nog wel aan, maar leek in te zien dat VVS de winst niet uit handen ging geven. Dit werd dan ook de eindstand en werd door de aanwezigen langs de kant, maar natuurlijk met name door de dames inclusief trainer en vlagger uitbundig gevierd!

Snel werd er door iedereen af gereisd naar 's-Gravendeel. Hier kregen alle dames inclusief trainer en vlagger de bloemen namens de vereniging uit gereikt (met dank aan de snelle medewerking van De Snijbloem!) en gingen de dames de 'platte' kar op van boer Niemansverdriet, die Bas geregeld had voor zijn dames! Na een rondrit door het dorp werd er in de kantine een feestje gebouwd en bleef het nog lang onrustig....

Bas en de dames van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

Aanstaande zaterdag spelen de dames thuis tegen Rozenburg om 12.00 uur. Kom de dames toejuichen om hun kampioenschap tijdens hun thuiswedstrijd!

Zie voor foto's en filmpjes onze Facebook pagina v.v.’s-Gravendeel.