Afbeelding bij nieuwsitem 'Krappe overwinning VV 's-Gravendeel op GOZ' Foto's: VV 's-Gravendeel
21feb 2017

Krappe overwinning VV 's-Gravendeel op GOZ

’s-Gravendeel heeft wederom drie punten bij kunnen schrijven. Maar daar is alles dan ook mee gezegd. Het leek er wel op of het in de herhaling wilde zoals tegen De Jonge Spartaan. Want al na twee minuten was het Marco Kruijthof, die de bal in één keer op de slof nam, maar naast mikte.

De toon leek gezet. Enkele minuten later was het linksback Maurits Kuiper, die mee opgekomen was en hard uithaalde vanaf links. Doelman Wemmers kon bij de eerste paal redding brengen. Een minuut na deze actie was het nu Leon de Jong, die het doel van GOZ onder vuur nam. Ook de Jong had geen succes. De aanvalsdriften van ’s-Gravendeel zwakten wat af. Zodoende kon de formatie van René Scholts zelf ook gevaarlijk worden. Zo verdween een Mijnsheerenlandse kopbal, na 21 minuten spelen, maar net over het ’s-Gravendeelse doel.

De voorsprong in deze wedstrijd werd echter gegund aan de thuisploeg. In de achtentwintigste minuut was het goalgetter Marco Kruijthof, die met enkele feilloze acties zichzelf vrij zette en knap de 1-0 binnenschoot. GOZ probeerde zich te verzetten na deze teleurstelling, maar tot scoren kwam het niet. Dus werd er met deze stand gerust.

Wat er na de rust bij ’s-Gravendeel gebeurde weet echter niemand. Het trainersduo Koster/Van Kooten moet gezegd hebben, dat er meer te halen viel en dat dus de score uitgebreid moest worden. Maar ’s-Gravendeel liep echter teveel achteruit, waardoor GOZ meer kansen kreeg om voor de neus van doelman Ricardo Bakker te verschijnen. De doelman wilde de nul echter blijven houden en moest dus ook enkele malen knap redding brengen.

Marco Kruijthof kon helaas geen tweede doelpunt achter zijn naam zetten. In een één tegen één situatie met Wemmers bleef de doelman hem de baas. Ook bleef hij foutloos na een te zachte inbreng van Colin Reening. GOZ bleef de druk op de verdediging hoog zetten, maar was niet echt in staat om ’s-Gravendeel pijn te doen.

GOZ kreeg de uitgelezen kans om toch met een gelijkspel huiswaarts te keren. Twee minuten in blessuretijd duwde Maurits Kuiper zijn tegenstander iets te fel weg waarna de goedleidende arbiter Prins resoluut naar de penaltystip wees. Aanvoerder Olaf Sap ontfermde zich over de toegewezen strafschop. Maar de onfortuinlijke ervaren speler mikte naast het doel. GOZ ging dus toch met lege handen naar huis, waar ze misschien toch wel een puntje verdiend hadden.

’s-Gravendeel blijft echter in competitieverband in 2017 nog ongeslagen en reist volgende week met vertrouwen richting Den Haag, waar het duel in de kwartfinale voor de beker voor amateurs in groep 2 aantreedt tegen zondag 3e klasser De Ster. Aanvang op Sportpark De Brinckerinckstraat is 14.00 uur.

Ricardo Bakker, Harry Wierda (70ste Reinier Toes), John v/d Broek, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper, Jorrit van Driel, Bob Krens, Leon de Jong, Colin Reening (58ste Youri Ton), Marco Kruijthof, Thomas