Afbeelding bij nieuwsitem ''s-Gravendeel onderuit tegen Rhoon'
08dec 2016

's-Gravendeel onderuit tegen Rhoon

Voor de derde keer moest ’s-Gravendeel het opnemen tegen een koploper. Alleen tegen Rhoon lukte het niet om zoals tegen SSS en Rozenburg punten mee te nemen. Het eerste half uur gebeurde niet echt veel in deze wedstrijd. De doelmannen Brugts (Rhoon) en Bakker (’s-Gravendeel) hoefden niet echt veel in actie te komen. Misschien dat het schot van Thomas Muilwijk, dat hij in één keer op zijn schoen nam na uit een corner van Junior Calmera noemenswaardig was maar deze verdween ver naast het doel.

Het venijn zat hem in de laatste tien minuten. Ricardo Bakker reageerde alert op een inzet van Bart Driesse, maar die bevond zich in buitenspelpositie. Een minuut later moest Bakker weer reddend optreden. Nu was het Maurice Heijboer die geheel vrijstaand gevaarlijk was. ’s-Gravendeel was dus gewaarschuwd dat Rhoon de tweede helft wat aanvallender kon gaan aantreden.

Dat was dus ook zo, de in vorm stekende Bakker moest wederom twee keer achter elkaar zijn elftal behoeden voor een achterstand. Helaas beoordeelde de wat autoritair leidende scheidsrechter Korbee een actie van een aanvaller van Rhoon anders dan werd verwacht. Hij toonde deze speler de gele kaart, waar rood ook had volstaan. Het was dan ook Bart Driesse die de 1-0 op zijn naam mocht zetten. ’s-Gravendeel kwam vijf minuten na de openingstreffer van Rhoon langszij. Thomas Muilwijk prikte de 1-1 achter Remy Brugts nadat hij de bal teruggelegd kreeg van Danilo Alkema.
Lang kon ’s-Gravendeel niet profiteren van deze gelijkmaker want uit een corner bracht verdediger Jeffrey Zwaan, Rhoon weer op voorsprong, 2-1.

Naarstig ging ’s-Gravendeel weer op zoek naar de gelijkmaker. De kansen waren er, maar ook Rhoon kreeg uitgelezen mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen. En de 3-1 kwam dan ook tot stand. Roy Tibboel was het die voor dit doelpunt verantwoordelijk was.
Na het laatste fluitsignaal van arbiter Korbee ontstond er nog een schermutseling tussen spelers van beide teams, waarna Danilo Alkema een rode kaart kreeg.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar. Dan komt op de Boutmiddag van vv ’s-Gravendeel, sc Botlek op bezoek. Aanvang van deze wedstrijd op sportpark de Trekdam is 14.30 uur.