Ontluisterende nederlaag VV 's-Gravendeel

18 oktober 2016 door de redactie

Het kan er niet aan gelegen hebben dat ’s-Gravendeel de vorm van de dag niet had, omdat de wedstrijd een half uur later begon. Want daar had Bolnes ook last van. Scheidsrechter Sahan uit Rotterdam had niet goed gekeken of doorgekregen dat hij deze wedstrijd moest leiden. Na wat heen en weer gebel Bolnes, kwam Sahan dan toch opdagen en begon de wedstrijd iets over drie uur.

Ricardo Bakker moest al na zes minuten reddend optreden toen Joey Heinsbroek alleen voor hem verscheen. ’s-Gravendeel deed daarna iets terug via Danilo Alkema, maar de spits kon niet scoren. Dat deed Junior Calmera wel in de 16de minuut. Hij kwam in balbezit nadat Marco Kruijthof listig over de bal stapte. Zodoende kon Calmera vrij inschieten, 0 - 1.

n de fase hierna kon ’s-Gravendeel de wedstrijd naar de hand zetten. Bolnes kwam echter na 26 minuten voetballen op gelijke hoogte. Een foute inspeelpass aan ’s-Gravendeelse zijde deed Bolnes in balbezit komen. Luc Rozendaal wilde de fout herstellen, maar deed dat niet reglementair binnen de 16. Strafschop luidde het oordeel van de scheidsrechter. Wesley Strootman schoot moeiteloos de strafschop binnen, 1-1.

’s-Gravendeel verloor de grip op de wedstrijd, die het wel degelijk had en moest op slag van ruste een 2de tegentreffer incasseren. Een vrije trap werd door Bolnes gevaarlijk bij de 2de paal gebracht. De verdediging van ’s-Gravendeel stond erbij en keek ernaar. Niet Ricardo Wijsbroek, want die zette Bolnes op 2-1.

Vlak na het fluitsignaal van het begin van deel twee kreeg Junior Calmera een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Helaas kreeg hij de bal niet goed onder controle en vervloog de kans. Op de daaruit volgende aanval van Bolnes werd er wel gescoord. Ricardo Bakker kon in 1ste instantie redding brengen op de inzet van Joey Heinsbroek, maar de terugspringende bal kon door de nr. 9 wel langs Bakker ingebracht worden.

Toen knakte er iets bij ’s-Gravendeel. Het kon niet als eenheid meer fungeren en de individuele acties liepen op niets uit. Ook was het moeilijk om een medespeler te vinden die hetzelfde rode shirt droeg. In de 57ste minuut was het dan ook Pablo Ruiz Camarena die van de slordigheden bij ’s-Gravendeel profiteerde en de stand op 4-1 bracht.

Een finegetunede vrije trap van Aleph Real Lopez zorgde ervoor dat het 5-1 werd. Hierna ging het hard. Tweemaal Joey Hoensbroek en een ‘stiffie’ van Rodney van Dam zorgden ervoor dat ’s-Gravendeel met zwaar gebogen hoofd het veld verliet met een 8-1 nederlaag.

Helaas kon de stijgende lijn niet vastgehouden worden. Ondanks dat de 5de plek gehandhaafd blijft had het goede zaken kunnen doen om in de subtop aan te blijven sluiten.

Volgende week wordt er gebekerd tegen ONA uit Gouda. Let op, de aanvangstijd op sportpark de Trekdam is 17.00 uur