Afbeelding bij nieuwsitem 'Nipte uitwinst VV 's-Gravendeel 0-1'
12sep 2016

Nipte uitwinst VV 's-Gravendeel 0-1

Het was een lastige wedstrijd voor ’s-Gravendeel in Middelharnis bij De jonge Spartaan. ’s-Gravendeel kreeg in de beginfase wel een kansje, maar keeper De Koning hoefde niet veel werk te verrichten bij de kopbal van Thomas Muilwijk. De Jonge Spartaan was kort hierna via Jeroen Geldof gevaarlijk. Harry Wierda liep hem gelukkig voor ’s-Gravendeel in de weg. Geldof was weer gevaarlijk nadat hij een foute inspeelpass van Luc Rozendaal onderschepte. De middenvelder mikte te hoog. De amusementswaarde was dat zeker niet. Beide ploegen konden niet veel gevaar stichten voor de vijandelijke doelen. 10 minuten voor de rust kwam er dan toch nog wat opwinding. De in buitenspelpositie staande Jordy Frank kon vrij doorlopen richting Ricardo Bakker. De in vorm zijnde ’s-Gravendeelse doelman kon knap de bal voor de voeten van Frank wegpakken. En zo leek de brilstand de ruststand te worden. Totdat Danilo Alkema in de 44ste minuut met een fijne steekpass Junior Calmera vond. Calmera zette met een paar lichaamsbewegingen de verdediging van De Jonge Spartaan op het verkeerde been en had vrij baan richting doelman de Koning. Ook de doelman trapte in een schijnbeweging van Calmera en verdween naar de grond. Het was voor Calmera geen probleem om de bal in het lege doel te deponeren 0-1.

‘t Moet gezegd worden dat er in de 2e helft voor de drinkpauze na 21 minuten, die de correct leidende arbiter van Gurp invoerde, niet veel gebeurde. Junior Calmera lobte de bal net naast, nadat hij via een snelle uittrap van Bakker de bal in bezit kreeg. Gelijk hierna kreeg De Jonge Spartaan een gigantische kans, het net bolde maar dat was het zijnet. Ook de degelijk spelende Colin Reening was net niet fortuinlijk om doelman De Koning te verslaan. Er waren 75 minuten gespeeld en De Jonge Spartaan moest met 10 man verder. Danny Looy moest met een soort van ‘ippon’ overtreding op John van den Broek het veld verlaten. Maar om te zeggen dat het voor ’s-Gravendeel makkelijker werd tegen 10 man….

De Jonge Spartaan deed er zelfs nog een schepje bovenop, waardoor ’s-Gravendeel verder naar achteren werd geduwd. Maar de ’s-Gravendeelse verdediging kon onder leiding van Jorrit van Driel en Harry Wierda goed stand houden. Toch had de uitslag wat draaglijker kunnen zijn. Met name Junior Calmera en Youri Ton waren niet in staat om De Koning te verschalken.  Ricardo Bakker kon met wat knappe reddingen ervoor zorgen dat na 90 minuten plus blessure tijd, de drie winstpunten mee gingen richting ’s-Gravendeel.

Volgende week een weerzien met Rijnmond Hoogvliet Sport. Aanvang op sportpark de Trekdam is 14.30 uur.