Afbeelding bij nieuwsitem 'Ruime overwinning VV s Gravendeel'
08mei 2016

Ruime overwinning VV s Gravendeel

Een knap herstel van ’s-Gravendeel na het debacle tegen IJVV de Zwervers. Duidelijk was dat er gevochten werd voor elke meter en dat het besef er was dat er ergens voor gestreden moest worden. Moet wel gezegd worden dat ’s-Gravendeel geluk had dat het na ongeveer 30 seconden al niet op een achterstand kwam. Een scherp gesneden voorzet vanaf de flank werd door Nicky van Eersel maar net naast getikt.

De eerste 10 minuten zochten beide ploegen veelvuldig de aanval. Luc Rozendaal kopte net naast na een corner van Edinho Piqué en Joey Kars mikte na een behendige actie de bal over het ’s-Gravendeelse doel. VVOR speelde pover….ze spelen immers al nacompetitie na het behalen van de eerste periode. Hierdoor werd ’s-Gravendeel diverse malen gevaarlijk. Het kreeg bijna hulp van een VVOR verdediger die de bal rakelings over zijn eigen doel kopte na een vrije trap van Bob Krens.

25 minuten waren gespeeld en ’s-Gravendeel kwam op voorsprong. Met een slimme pass bereikte Bob Krens, Edinho Piqué. Hij rondde knap af en zette de 0-1 op het scorebord.

Maar kort na de aftrap moest Pieter Lerensveld met de voeten redden toen Nicky van Eersel op hem af kwam lopen. Het tweede doelpunt kwam van Colin Reening. Echter arbiter Doesburg keurde de goal af omdat hij meende dat Reening daarvoor een overtreding beging. Het 2de doelpunt kwam er voor ’s-Gravendeel toch. Het was Marco Kruijthof, hij was met het 4de elftal al kampioen geworden en stelde zich weer beschikbaar voor het 1ste elftal, die na een knappe actie de bal achter doelman Dennis Seelbach deponeerde 0-2.

Weer was het topscoorder Joey Kars van VVOR, die kort na het doelpunt gevaarlijk werd. Zijn inzet belandde in de handen van Pieter Lerensveld. Vlak voor het rustsignaal bereikte Lerensveld met een verre uittrap Youri Ton. Hij legde de bal terug op Colin Reening die met een geplaatst schot maar net naast mikte.

10 minuten na het aanvangsignaal van de 2de helft verruimde ’s-Gravendeel de voorspong. Edinho Piqué tekende zijn 2de doelpunt aan nadat hij op knappe wijze aangespeeld werd door Colin Reening, 0-3.

Even verslapte de aandacht bij ’s-Gravendeel. VVOR kwam wat vaker tot aanvallen toe wat leidde tot de 1-3. Jan Vos rondde heel fraai af.

’s-Gravendeel herpakte zich heel snel. Kort na dit doelpunt kwam het op 1-4. Ook Marco Kruijthof mocht een tweede doelpunt op zijn naam schrijven. Beheerst schoof hij de bal langs Seelbach toen hij op de doelman afstormde.

VVOR geloofde het allemaal wel en het leek erop op dat ze zich wilden gaan richten op de nacompetitie. Youri Ton had de 1-5 op zijn schoen toen hij fraai uithaalde, de lat kon voor de Oost Rotterdammers nog redding brengen. Maar de 1-5 kwam er toch. Centrale verdediger Luc Rozendaal was daar verantwoordelijk voor. Van zeker 30 meter verraste hij doelman Seelbach die de schijnbaar houdbare bal achter zich zag verdwijnen.

Door deze winst en het verlies van EBOH staat ’s-Gravendeel weer op een ‘veilige’ 10de plek. Volgende week weer een ‘finale’ wedstrijd. Dan de derby tegen het Klaaswaalse SSS. Aanvang op sportpark de Trekdam is 14.30 uur.

Voorafgaand zal er in het teken van het 95 jarige bestaan van ’s-Gravendeel een voetbalmarathon plaatsvinden. Met als aanvang op vrijdag 13 mei een clinic voor D-pupillen verzorgd door Sparta Rotterdam.  Deelgenomen wordt er door de voetbalverenigingen uit de gemeente Binnenmaas.