Afbeelding bij nieuwsitem 'Fors verlies VV s Gravendeel tegen IJVV De Zwervers' Foto: v.v. 's-Gravendeel
03mei 2016

Fors verlies VV s Gravendeel tegen IJVV De Zwervers

Een wedstrijd waarin de einduitslag bij rust al was bepaald. ’s-Gravendeel was zeker in de beginfase niet echt bij de les. Al na 9 minuten keken ze al tegen een achterstand aan. Mike van Rikxoort was verantwoordelijk voor de 1-0.

Via Cheflano Meiland probeerde ’s-Gravendeel gevaarlijk te worden, maar de aanvaller mikte over. Niet lang hierna kwamen de IJsselmonders op 2-0.

Yannick Esajas profiteerde van het niet echt opletten in de ’s-Gravendeelse verdediging. ’s-Gravendeel keek dus al na 20 minuten tegen een grotere achterstand aan. Bij ’s-Gravendeel leek het of er gebrek aan concentratie was. Er lukte niet veel en het had moeite om een medespeler te vinden met een rood shirt. Doelman Pieter Lerensveld kon nog enigszins met reddingen voorkomen dat het ondraaglijker zou worden. Zijn collega aan de andere zijde, Dennis de Jel, hoefde niet veel in actie te komen.

37 minuten waren er gespeeld en IJVV de Zwervers vergrootte  wederom via Yannick Esajas de voorsprong, 3-0. ’s-Gravendeel snakte naar de rust. IJVV de Zwervers niet, want in de slotminuten van het eerste deel sloegen ze nog driemaal toe. In de 42ste minuut was het Stivan Silva die de 4-0 op zijn naam mocht zetten. De 5-0 en 6-0 in respectievelijk de 45ste en 45+1 kwamen op naam van Ronnie Pfeffer en Jay Falix.

Moet wel gezegd worden dat bij de 6-0, de bal bij de eerste paal ingekopt, waarbij doelman Pieter Lerensveld door een IJVV-aanvaller werd vastgehouden. Jeffrey van Twist wilde hierover verhaal halen bij arbiter Van Erven, maar kreeg hiervoor geel. Waarschijnlijk in de ogen van Van Erven ging Van Twist te lang door met mekkeren en kreeg voor de tweede maal geel waardoor ’s-Gravendeel in de tweede helft met 10 man verder moest.

Na een omzetting in de verdediging bij ’s-Gravendeel ging het verdedigend iets beter. Mede doordat IJVV de Zwervers het gas wat terug nam. Na wat kansjes verprutst te hebben aan beide kanten werd er in deel twee niet meer gescoord.

Door dit verlies en de winst van EBOH op koploper ZBC ’97 staat ’s-Gravendeel weer op een plek die noodgedwongen recht geeft op nacompetitie voor P/D regeling.

Volgende week kan het de borst weer nat maken want dan staat de wedstrijd tegen VVOR op het programma. Aanvang in Oost Rotterdam is 14.30 uur.