Onfortuinlijk verlies hardwerkend VV s Gravendeel

11 april 2016 door de redactie

’s-Gravendeel was gewaarschuwd voor de wedstrijd tegen FC Perkouw. De ploeg uit Berkenwoude had immers de week hiervoor GOZ met grote cijfers verslagen. Maar om te zeggen dat het eenrichtingsverkeer was naar het doel van ’s-Gravendeel, kon ook niet echt gezegd worden.

FC Perkouw was in de beginfase wel even gevaarlijk. Zo moest Ricardo Bakker gestrekt naar de hoek om de bal te keren nadat er in zijn richting gekopt werd na een vrije trap en stond het vizier van Harold Vrolijk nog niet op scherp. ’s-Gravendeel verscheen ook enkele keren voor doelman Albert Vente. Jeffrey van Twist raakte de bal half nadat Marvin v/d Ende de bal vanaf links knap voor gaf. Vente raakte niet in de problemen. FC Perkouw probeerde via hoge ballen de bal in de zestien te brengen. Ricardo Bakker was meerdere keren heer in meester in de lucht en plukte de bal boven de hoofden van zijn verdedigers en de aanvallers van FC Perkouw weg. Meer viel er niet veel te vermelden over de eerste helft. Want de vijf doelpunten die er in deze wedstrijd gescoord werden vielen in deel twee van deze wedstrijd.

Vijf minuten waren er verstreken en ’s-Gravendeel kwam op voorspong. Colin Reening kopte knap in na een genomen hoekschop. Een Perkouwse verdediger poogde de bal met zijn hand nog van de lijn te halen, maar arbiter v/d Maat stond zodanig opgesteld dat hij zag dat de bal al over de achter lijn was verdwenen, 0-1.

Helaas kon ’s-Gravendeel maar zo’n drie minuten genieten van deze voorsprong. Een eenvoudig lijkende terugspeelbal werd door Jorrit van Driel te zacht op Ricardo Bakker gespeeld. De doelman probeerde via een sliding te herstellen. Hij nam daarmee wel een aanvaller van FC Perkouw mee, die erg graag naar de grond viel. De matig leidende v/d Maat wees resoluut naar de penaltystip. Harold Vrolijk verzilverde de toegekende strafschop, 1-1.

Colin Reening kreeg na een uur voetbal weer een kopkans, na een voorzet van Edinho Piqué. De middenvelder kopte over. Een paar tellen later pech voor ’s-Gravendeel. Na het zoveelste luchtduel dat doelman Bakker won, viel hij verkeerd op zijn elleboog. Naar eigen zeggen hoorde en voelde hij enkele knakjes en moest met een pijnlijke arm het veld verlaten. ’s-Gravendeel, dat zonder wisselkeeper was vertrokken, overlegde wie de plek onder de lat moest overnemen. Het was aanvaller Jeffrey van Twist die de verantwoordelijkheid nam om het blauwe keepershirt en keeperhandschoenen aan te trekken.

Na deze ‘keeperswissel’ kwam ’s-Gravendeel wel weer op voorsprong. Maurits Kuiper verschalkte knap op links zijn tegenstander, liep goed door en wilde de bal voorbrengen. Of het een bewussie was of een goedbedoelde voorzet, laten we maar in het midden. Feit was wel dat doelman Vente zich op deze bal verkeek, en de bal achter zich over de doellijn zag verdwijnen, 1-2.

FC Perkouw wilde druk opvoeren op de ’s-Gravendeelse verdediging. Zeker omdat het wist dat er geen ‘echte’ doelman tussen de palen stond. Maar het hardwerkende ’s-Gravendeel kon goed stand houden tot de achtenzeventigste minuut. Jeffrey van Twist loste een hard ingeschoten bal en de terugspringende bal was een prooi voor Harold Vrolijk die de gelijkmaker aantekende.

Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel. ’s-Gravendeel deed er alles aan om met deze stand huiswaarts te keren en had zelfs mogelijkheden om de volle winst te pakken. Helaas ging deze vlieger in beide gevallen niet op. Met nog zes minuten officiële speeltijd kwamen de Berkenwouders op 3-2, Elgar Mudder was de gevierde doelpuntenmaker.

Na het laatste fluitsignaal van v/d Maat stond het met 100% volle inzettende ’s-Gravendeel onverdiend met lege handen. De stand op de ranglijst blijft penibel. Volgende week is er een inhaal/bekerprogramma en speelt ’s-Gravendeel niet.

Zaterdag 23 april speelt ’s-Gravendeel een belangrijke thuiswedstrijd tegen GOZ. Aanvang op sportpark de Trekdam is 14.30 uur.