04apr 2016

ZVS kan goede start niet vasthouden verliest van zichzelf

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 2 april 2016 de negentiende wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van Regio West. Op het programma stond de returnwedstrijd met Katwijk 3 in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel. Coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie. Martijn Stolk (keeper) en Marcus Dekker konden niet van de partij zijn. Hierdoor waren er drie wisselspelers beschikbaar.Door afwezigheid van keeper Martijn Stolk nam veldspeler Patrick van Haarlem zijn honneurs waar en deed dit zeker niet onverdienstelijk.

ZVS koos voor een aanvallende strategie in een poging de tegenstander zo ver mogelijk op de eigen speelhelft te kunnen houden. De bezoekers hadden blijkbaar hetzelfde in gedachten en wisten het de thuisploeg knap lastig te maken. Toch waren het de ’s-Gravendelers die in de tweede fase van het eerste periode via Rob van der Bijl de score wisten te openen. In de slotseconden was het Robert van Son die via een manmeer doeltreffend was en daarmee de tussenstand op 2-0 bracht.

In de tweede periode lieten de Katwijkers zich meer zien in het spel en wisten vervolgens op gelijke hoogte te komen, mede via een verkregen strafworp. Aan weerszijden ontstonden meerdere overtalsituaties maar geen van allen werd verzilverd.

Het leek alsof de formatie Van Helfteren steeds meer moeite kreeg met het onder controle houden van het eigen spel. Katwijk scoorde in korte tijd tweemaal uit een manmeer en zette ZVS daarmee voor het eerst op achterstand. De ’s-Gravendelers knokten zich knap terug door in de laatste minuut binnen twintig seconden tweemaal te scoren. Robert van Son en Dennis Brobbel tekenden voor de doelpunten.

Ondanks dat de thuisploeg zich had teruggevochten in de wedstrijd ging het echter helemaal mis. De scherpte en het initiatief ebden weg en kansen bleven onbenut. Het slordige spel nekte uiteindelijk de ploeg en Katwijk kon er dankbaar van profiteren. Zij troffen viermaal doel en namen zo de drie punten mee naar huis. In de slotseconden kon de ’s-Gravendeelse eer nog worden gered maar het lukte Robert van Son dit keer niet uit de strafworp te scoren waardoor de eindstand uiteindelijk op 4-8 uitkwam.

Eindstand: 4-8
Periodestanden: 2-0, 0-2, 2-2, 0-4

Doelpuntenmakers: Robert van Son (2x), Rob van der Bijl en Dennis Brobbel (ieder 1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 16 april 2016 tegen AZC 5 uit Alpen aan den Rijn. Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel en begint om 19.45 uur.