s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
20mrt 2016

Waterpoloheren verslaan MNC opnieuw in streekderby

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 19 maart 2016 de zeventiende wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van Regio West. Op het programma stond de returnwedstrijd met MNC Dordrecht 4 in het zwembad op de Sportboulevard te Dordrecht. Coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie. Wessel Boersma kon niet van de partij zijn. Hierdoor waren er drie wisselspelers beschikbaar.

ZVS startte fel en Dennis Brobbel opende de score in deze streekderby binnen de minuut. MNC wist niet te profiteren van een manmeer. Het lukte de ’s-Gravendelers in de contra-aanval wel en Robert van Son trof doel uit de overtalsituatie. Nog geen halve minuut later was het opnieuw Van Son die scoorde, ditmaal vanaf vijf meter via een verkregen strafworp. Met 0-3 op het scorebord gingen beide teams de eerste rustperiode in.

De overtuiging en scherpte van het begin leken weg te ebben in de tweede periode. De Seuters waren niet volledig kansloos, de afronding was ronduit dramatisch. In een tijdsbestek van nog geen vijftien seconden passeerde de thuisploeg tot tweemaal toe keeper Martijn Stolk. ZVS scoorde deze periode slechts eenmaal. Robert van Son verzilverde zijn tweede strafworp en er gloorde weer wat hoop aan de horizon. MNC trof later nog eenmaal doel waardoor de stand halverwege de wedstrijd 3-4 in het voordeel van de ’s-Gravendelers was.

Voor aanvang van het derde kwart was het voor coach Van Helfteren duidelijk, het roer moest om. Er moest iets gebeuren want anders zou de wedstrijd uit kunnen lopen op een deceptie. In de zoektocht naar de ideale opstelling werd er veel gewisseld binnen de formatie en het resultaat werd al snel duidelijk. Dankzij doelpunten van Rob van der Bijl en Patrick van Haarlem liep ZVS langzaam verder uit op de Dordtenaren. In de laatste minuut scoorde de thuisploeg haar enige doelpunt van de periode.

Met een enigszins comfortabele voorsprong (4-6) was er van scorebordstress nog geen sprake. Met de wetenschap dat de beste papieren in ’s-Gravendeelse handen waren, zette de formatie Van Helfteren haar jacht naar meer doelpunten voort. Rob van der Bijl, de nestor van het gezelschap, speelde gedurende de hele wedstrijd een belangrijke rol in de voorhoede. Na eerder al aan de basis te hebben gestaan van de verkregen strafworpen, nam hij in de laatste periode ook twee doelpunten voor zijn rekening. Stefan Kuhlmann wist in het slotakkoord ook nog een doelpunt mee te pakken. Een Dordtse treffer in de laatste minuut kon niet voorkomen dat de ’s-Gravendelers er wederom met de winst vandoor gingen.

Opvallend mag het zeker genoemd worden dat de uitslag van vandaag identiek is aan de eerdere confrontatie tussen beide teams aan het begin van het seizoen, toen in het ’s-Gravendeelse zwembad.

Eindstand: 5-9
Periodestanden: 0-3, 3-1, 1-2, 1-3

Doelpuntenmakers: Rob van der Bijl en Robert van Son (3x), Patrick van Haarlem, Dennis Brobbel en Stefan Kuhlmann (ieder 1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 2 april 2016 tegen Katwijk 3 uit Katwijk (ZH). Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel en begint om 17.30 uur.