Afbeelding bij nieuwsitem 'Geflatteerd verlies VV s Gravendeel 2 5' Foto: v.v. 's-Gravendeel
15mrt 2016

Geflatteerd verlies VV s Gravendeel 2 5

Wie de uitslag leest, doet vermoeden dat ’s-Gravendeel door Sparta van het matje is gespeeld. In principe was minder waar. ’s-Gravendeel kwam wel vroeg in de wedstrijd al op achterstand. Wel nadat het na drie minuten zelf een kans kreeg via Youri Ton. Na zes minuten treuzelde doelman Ricardo Bakker na een terugspeelbal. Hij wachtte net iets te lang om met een lange haal de bal een trap te geven. Hij schoot de bal tegen de drukzettende Robin Benningshof, die plotseling in balbezit kwam. Vervolgens had hij geen moeite om de bal in het lege doel te schuiven 0 - 1.
Niets aan de hand, er waren nog 84 minuten voor ’s-Gravendeel om het één en ander recht te zetten. En gaandeweg de eerste helft kreeg ’s-Gravendeel enkele mogelijkheden om het tij wat te keren. Een kopbal van Luc Rozendaal en een uithaal van Edinho Piqué troffen helaas geen doel. Ook Sparta was op momenten gevaarlijk, maar Ricardo Bakker kon met enkele reddingen zijn foutje van het begin goedmaken. Het was doelman Leon Batenburg die redding moest brengen op een inzet van Luc Rozendaal. Maar in de 39ste minuut moest de doelman zich toch geslagen geven. Maurits Kuiper kwam op de rand van de 16 in een rommelige situatie in balbezit. Hij frommelde zich langs enkele Sparta verdedigers en haalde onverwachts uit, 1-1.

Vlak voor rust kregen beide ploegen nog enkel mogelijkheden op een voorsprong. Jeffrey van Twist was net onfortuinlijk na een knappe uithaal nadat hij de bal kreeg van Melvin Zimmerman. Leon Batenburg stond op de goede plek. En net op het moment dat arbiter Sinke voor de rust wilde fluiten, was Ricardo Bakker die als winnaar uit de bus kwam, toen Ramy Salem alleen op hem afstormde.

Met frisse moed werd er aan deel twee begonnen. Maar net als in de 1ste helft werd ’s-Gravendeel kort na het startsignaal getrakteerd op een achterstand. Het was aanvoerder Jim van Oeveren die met een kopbal Sparta op de 1-2 voorsprong hielp. De 2-2 liet niet lang op zich wachten. Een aanval uit ‘het boekje’. Edinho Piqué vond op rechts de vrijlopende Reinier Toes. Hij bracht de bal scherp voor het doel en weer was Maurits Kuiper trefzeker voor ’s-Gravendeel.

Er was bijna een uur gespeeld en ’s-Gravendeel moest weer tegen een achterstand aankijken. Ibo Ozbilek kon geheel vrijstaand de bal achter Ricardo Bakker inkoppen, 2 - 3.

’s-Gravendeel rechtte de rug, en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. En kansen kreeg het daarvoor voldoende. Er waren hachelijke momenten voor het doel van Sparta, maar de bal wilde maar niet achter Leon Batenbrug verschijnen. Het venijn zat in blessuretijd. Invaller Dejan Bislimi kreeg een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar miste nipt. En uit de daaruit volgende aanval was het Sparta dat wel wist te scoren via wederom Ibo Ozbilek 2-4.

’s-Gravendeel was geslagen. De 2-5 die kort daarop volgde was puur voor de statistieken. Ook Robin Benningshof kon een 2de doelpunt op zijn naam schrijven. ’s-Gravendeel stond na het laatste fluitsignaal met lege handen, waar het eigenlijk wel een punt verdiende.

Volgende week zaterdag speelt ’s-Gravendeel in Dordrecht tegen EBOH. Aanvang 14.30 uur.

Ricardo Bakker, Reinier Toes, Jorrit van Driel, Luc Rozendaal, Harry Wierda (66ste Jessy Lopes Barreto), Melvin Zimmerman, Youri Ton, Edinho Piqué, Jeffrey van Twist ( 46ste Emery dos Santos), Rémon Barendregt (75ste Dejan Bislimi), Maurits Kuiper.