Opnieuw sterk optreden van ZVS en toch geen punten

22 januari 2016 door de redactie

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 16 januari 2016 de twaalfde wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van Regio West. Op het programma stond de wedstrijd tegen AZC 5 in zwembad AquaRijn te Alphen a/d Rijn. Coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie. Rob van der Bijl, Patrick van Haarlem en Arie Molendijk konden niet van de partij zijn. Hierdoor waren er maar twee wisselspelers beschikbaar.

Voor beide teams was het de eerste ontmoeting in de competitie 2015-2016. De ’s-Gravendelers, nu zevende op de ranglijst, waren erop gebrand, na het schitterende spel van vorige week, om deze wedstrijd te gaan winnen en hierdoor te stijgen naar de zesde plaats op de ranglijst ten koste van AZC 5. Coach Cees van Helfteren had vooraf een uitgebreide analyse gemaakt van alle gespeelde wedstrijden van AZC 5 en op basis hiervan zou winst ook mogelijk kunnen zijn. Wederom dus ook nu weer aanvallend spelen zoals de laatste weken en vanaf het begin de tegenstander onder druk zetten.
Bij het starten van de eerste periode was ZVS al onmiddellijk in balbezit en wist hierdoor de tegenstander direct terug te dringen op eigen spelhelft. Het was Dennis Brobbel die dan ook snel de openingstreffer maakte voor ZVS. Hierna golfde het spel op en neer, kregen beide ploegen scoringsmogelijkheden en was het AZC dat met nog twee minuten op de klok te spelen de gelijkmaker wist te scoren. Eindstand 1e periode 1-1.

De tweede periode startte op een identieke wijze als de eerste periode, maar nu was het Wessel Boersma die de stand op 1-2 bracht in het voordeel van ZVS. Direct hierna kreeg AZC de mogelijkheid om de stand weer gelijk te maken vanuit een manmeer situatie, maar ZVS wist met goed verdedigen de bal te veroveren. Door snel het spel te verleggen naar de AZC-helft kon Stefan Kuhlmann de stand op 1-3 voor ZVS brengen. Door een wat ongelukkige overtreding van Renzo van Boven, die voor 20 seconden naar de kant moest, wist AZC deze keer wel vanuit de manmeer situatie te scoren en bracht hiermee de stand op 2-3. AZC kreeg de smaak te pakken en kort na de 2-3 brachten zij de stand op 3-3. Met nog anderhalve minuut te spelen wist ZVS de scoren vanuit een manmeer situatie. Robert van Son nam hiervoor de verantwoordelijkheid met een prachtig schot vanuit de hoek. Eindstand 2e periode 3-4.

De derde periode ging de eerste minuten gelijk op en kregen beide ploegen kansen om te scoren, maar wist niemand deze te verzilveren. Halverwege de derde periode veroorzaakte een speler van ZVS een strafworp waaruit AZC wist te scoren, stand 4-4. Kort hierna was het weer AZC dat het doel van ZVS wist te vinden en bracht hiermee de stand op 5-4 voor AZC. Voor het einde van de derde periode was het toch weer ZVS dat de stand gelijk wist te trekken. Renzo van Boven wist met een prachtig schot de doelman van AZC te passeren. Eindstand 3e periode 5-5.

In de vierde periode was het AZC dat de aanval wist te openen en de stand opnieuw in het voordeel van AZC bracht (6-5). Hierna haperde de verdediging van ZVS even, terwijl deze in de voorgaande drie periodes goed verdedigend werk hadden laten zien, en door twee fouten kort na elkaar te maken kreeg AZC opnieuw een strafworp te nemen. Deze werd met succes afgerond, stand 7-5. Direct hierna, na een zeer domme en onnodige overtreding door een ZVS-speler, kreeg AZC opnieuw een strafworp te nemen en bracht hiermee de stand op 8-5. Met nog anderhalve minuut te spelen wist het team van ZVS met alle kracht de tegenstander terug te drukken op eigen helft en was het opnieuw Wessel Boersma die voor ZVS met een doelpunt de stand op 8-6 bracht. Het spel bleef op en neer gaan en nu was het weer AZC dat wist te scoren, stand 9-6. De ’s-Gravendelers wisten echter niet van opgeven en daar was opnieuw Wessel Boersma die voor de stand van 9-7 tekende. Opnieuw kreeg AZC weer een manmeer situatie door het wegsturen van een ZVS-speler, maar de verdediging van ZVS lag goed en wist de bal te onderscheppen.
Met nog 1 seconden op de klok was het Dennis Brobbel die de eindstand op 9-8 bracht.

ZVS domineerde dan wel de wedstrijd, de tegenstander speelde alleen vanuit de verdediging, maar drie strafworpen tegen was toch echt te veel om met de winst naar huis te gaan. Helaas dus ook deze wedstrijd niet de drie punten mee naar ’s-Gravendeel.

Eindstand: 9-8
Periodestanden: 1-1, 2-3, 3-2, 3-2

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (3x), Dennis Brobbel (2x), Stefan Kuhlmann, Renzo van Boven en Robert van Son (ieder 1x)