Afbeelding bij nieuwsitem 'VV 's-Gravendeel geeft winst uit handen 1-1' Foto's: Sandra Barth
06dec 2015

VV 's-Gravendeel geeft winst uit handen 1-1

Van krachtsverschil tussen de nummer 2 en nummer 9 was weinig sprake in de 1e helft. ’s-Gravendeel kon aardig profiteren van de wind in de rug en verscheen meerdere malen gevaarlijk voor het doel van VVOR. Bob Krens controleerde de kwaliteiten van doelman Kirill van Oost toen hij vanaf links naar binnen draaide en met rechts uithaalde. De bal verdween in de handen van de Rotterdamse doelman. Na ongeveer 21 minuten voetballen kreeg ’s-Gravendeel op de rand 16 een vrije trap toegewezen nadat Perrie Huisman gevloerd werd. Luc Rozendaal mikte langs de muur, maar Van Oost kon redding brengen.

De 1-0 voorsprong viel in de 24ste minuut. Met een feilloze pass bereikte Melvin Zimmerman op rechts Perrie Huisman. Met een lepe bal bracht hij de bal voor de doelmond en het was Rémon Barendregt die attent reageerde en de bal tegen het net werkte. VVOR probeerde uiteraard wat terug te doen. Enkele momenten na de ’s-Gravendeelse voorsprong was het Devante Sno die wat probeerde terug te doen. Pieter Lerensveld had er weinig problemen mee. Bijna in dezelfde minuut moest de ’s-Gravendeelse doelman weer redding brengen na een hachelijke situatie voor het doel van ’s-Gravendeel. Er waren 33 minuten gespeeld toen scheidsrechter Gommans resoluut naar de penaltystip wees. Luc Rozendaal zette een sliding in op de bal, maar vloerde tevens zijn tegenstander. VVOR-topscoorder Joey Kars ontfermde zich over de penalty en kon zo de gelijkmaker op het scorebord zetten. Pieter Lerensveld dacht daar echter anders over. Met een knappe redding keerde hij de inzet van Kars door de bal klemvast bij zich te houden. ’s-Gravendeel werd voor rust nog een paar keer gevaarlijk via Bob Krens en Rémon Barendregt, maar de voorsprong werd niet verder vergroot.

In het 2de bedrijf kon VVOR voordeel trekken van de rugwind. Het werd wat drukker voor het doel van ’s-Gravendeel. Maar de defensie kon goed stand houden. Met gevaarlijke uitvallen werd ’s-Gravendeel zelf ook gevaarlijk. Zo ging een knappe inzet van Perrie Huisman net over nadat hij bediend werd door Michael Uludag. VVOR ging verder op jacht naar de gelijkmaker. Joey Kars werd enkele malen gevaarlijk. Via een kopbal mikte hij over en later vond hij Pieter Lerensveld op zijn weg, die met een katachtige reflex redding bracht. In de 87ste minuut moest ’s-Gravendeel dat toch buigen voor het Rotterdamse offensief. Via aanvoerder Rhandy Rademaker verdween de bal in het ’s-Gravendeelse doel, 1-1. Bij deze actie blesseerde Rademaker zich aan de neus en moest de laatste minuten vanaf de bank toezien dat ’s-Gravendeel toch probeerde om de volle winst uit dit potje te halen.
Helaas na 90 minuten op de klok moest ’s-Gravendeel zich tevreden stellen met dit ene puntje.

Nog een paar opmerkelijke momenten. Tot verbazing van iedereen kreeg Perrie Huisman van arbiter Gommans de gele kaart, nadat hij na een blessurebehandeling het veld weer betrad.. Aan

’s-Gravendeelse zijde ging men er van uit dat de scheidsrechter toestemming had gegeven dat Huisman het veld mocht betreden. Volgens de leidsman uit Gouda was dat niet zo. Enkele momenten daarvoor, zag hij een wissel aan de zijde van VVOR over het hoofd, die hij pas noteerde nadat de wisselspeler al enkele minuten in het veld stond.

Volgende week zaterdag de laatste competitiewedstrijd van 2015. ’s-Gravendeel speelt dan in Mijnsherenland de derby tegen GOZ. Aanvang 14.30 uur.

Pieter Lerensveld, Jorrit van Driel, Reinier Toes, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper, Melvin Zimmerman, Colin Reening, Bob Krens, Perrie Huisman, Michael Uludag, Rémon Barendregt (46ste Edinho Piqué)