08nov 2015

Heren 1 ZVS laat opnieuw punten liggen

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 7 november 2015 de zesde wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van Regio West. Op het programma stond een treffen met BZC 1 in zwembad De Hofstee in Bergambacht.

Coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie. Rob van der Bijl, Daan de Zeeuw en Marcus Dekker konden niet van de partij zijn. Daardoor konden er twee wisselspelers worden ingezet.

Voor deze wedstrijd had coach Cees van Helfteren besloten om niet met het aanvallende spel van de afgelopen wedstrijden te starten maar te kiezen voor een vertragende tactiek om de snelle jeugdige ploeg van BZC niet in het spel te laten komen. Door het ontbreken van twee basisspelers was er onvoldoende slagkracht om het aanvallende spel met succes te kunnen spelen. De terugkeer van Arie Molendijk na een langdurige blessure, maar met een conditieachterstand, was het ook niet verantwoord om zo aanvallend te spelen. De keuze van de coach voor deze tactiek bleek uiteindelijk goed te werken, het team van ZVS slaagde er met veel inzet in dit goed uit te voeren.

In de 1e periode was het BZC dat vrij snel op voorsprong wist te komen door na 65 seconden de 1-0 aan te tekenen. Vanuit een goed uitgevoerde man-meer situatie wist Patrick van Haarlem hierna de stand voor ZVS weer gelijk te trekken binnen de minuut (1-1). BZC was duidelijk van voornemens om ZVS met een nederlaag terug naar ’s-Gravendeel te sturen en prikte kort hierna de 2-1 in het ’s-Gravendeels doel. Einstand 1e periode 2-1.

De 2e periode was aan het begin van deze periode een herhaling van de eerste periode. BZC wist opnieuw na 65 seconden de 3-1 stand op het scorebord te zetten. Een minuut later scoorde zij opnieuw vanuit een man-meer situatie. ZVS zocht nog steeds naar de juiste mix van vertragen en toch ook aanvallen waardoor er soms verdedigend foutjes gemaakt werden. Eindstand 2e periode 4-1.

Ook in de 3e periode was het opnieuw BZC die na één minuut en 5 seconden de 5-1 op het scorebord liet plaatsen. ZVS had moeite om steeds bij aanvang van een nieuwe periode de snelle uitval van BZC te controleren. Toch bleven zij het spel van BZC ontregelen en was het Wessel Boersma die ZVS in de tweede helft van deze periode op 5-2 bracht. Deze actie werd onmiddellijk door BZC beantwoord en zij tekende voor een 6-2 stand. Uiteindelijk was het Gerard Goud die in de laatste minuut van deze periode voor ZVS met een prachtig schot de stand op 6-3 wist te brengen. Eindstand 3e periode 6-3.

In de 4e periode was het ZVS dat het spel voornamelijk domineerde, maar geloof het wel of niet, het was BZC dat precies na 65 seconden opnieuw wist te scoren (7-3). Wat ZVS ook probeerde, de vele man-meer situaties die zij kregen werden maar niet in doelpunten omgezet. Dennis Brobbel scoorde nog wel halverwege deze periode (7-4) maar het was onvoldoende om verder in te lopen op BZC. Eindstand 4e periode 7-4.

Gezien het spelverloop en de omstandigheden waaronder ZVS de wedstrijd moest spelen was coach Van Helfteren niet ontevreden over de inzet van zijn spelers. Het was een leuke en sportieve wedstrijd waarbij ZVS met name in de derde en vierde periode voldoende kansen had om met minimaal één punt naar huis te gaan.

Eindstand: 7-4
Periodestanden: 2-1, 2-0, 2-2, 1-1

Doelpuntenmakers: Patrick van Haarlem, Wessel Boersma, Gerard Goud en Dennis Brobbel.

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 14 november 2015 tegen Westland 2 uit De Lier. Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad De Wellen in ‘s-Gravendeel en begint om 20.15 uur.