08sep 2015

Nipte winst VV 's-Gravendeel 3-2

Bij de in officiële ingebruikname van het nieuwe kunstgrasveld heeft ’s-Gravendeel nipt kunnen winnen van IJ.V.V. de Zwervers. Het was een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Misschien dat IJ.V.V. de Zwervers een licht overwicht had, maar het kon het niet omzetten in doelpunten.

Al na drie minuten spelen moest Pieter Lerensveld reddend optreden om ’s-Gravendeel te behoeden van een snelle achterstand. Ook een foutieve terugspeelbal van Luc Rozendaal liep goed af voor ’s-Gravendeel. De thuisspelende ploeg leek wakker geschud. Het kreeg een riante kans in de persoon van Bob Krens, die op maat werd bediend door Melvin Zimmerman. De middenvelder mikte echter op de paal.

Een minuut later kwam ’s-Gravendeel wel op voorsprong na een knap opgezette aanval. Jordy Baars gaf de bal voor op Perrie Huisman die op zijn beurt de bal teruglegde op Michael Uludag. Uludag tekende de 1-0 aan. Mike Dentro zag in een later moment zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. De kans om naar 2-0 uit te lopen was aanwezig. Bob Krens zag zijn lob net naast gaan nadat hij door Jordy Baars bediend werd. IJ.V.V de Zwervers ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Een in één keer genomen vrije trap zeilde rakelings over de lat. Maar voor rust vergrootte ’s-Gravendeel de stand.

Met een lepe bal lepelde Melvin Zimmerman de bal over de verdedigers van IJ.V.V de Zwervers. Perrie Huisman was er als de kippen bij en kapte knap een Rotterdamse verdediger uit en met links passeerde hij doelman Luke van der Steen. Een veilige marge zo voor de rust.

Maar ’s-Gravendeel kwam niet lekker uit de kleedkamer. Want er waren vijf minuten in deel twee gespeeld en scheidsrechter Van der Born uit Heinenoord wees naar de penaltystip, nadat Luc Rozendaal zijn tegenstander naar de grond werkte in het strafschopgebied. Het was Ronnie Pfeffer die de strafschop benutte, 2 - 1

’s-Gravendeel was deze tegenslag nog aan het verwerken, toen het drie minuten later de gelijkmaker tegen kreeg. Yannick Esajas passeerde doelman Pieter Lerensveld, nadat er niet best door de ’s-Gravendelenaars verdedigd werd. Het spel ging hierna heen en weer en beide ploegen kregen kansen genoeg om hun ploeg aan een voorspong te helpen. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Luc Rozendaal ontfermde zich over een vrije trap die hij laag het strafschopgebied injoeg. In eerste instantie misten zowel aanvallers en verdedigers de bal. Maar Jordy Baars was het die de bal de laatste zet gaf en de bal hoog achter Van der Steen werkte, 3-2.

Hierna was het achteruitlopen voor ’s-Gravendeel. IJ.V.V. de Zwervers ging weer op jacht naar de gelijkmaker. Maar de 3-3 bleef uit. Pieter Lerensveld loste nog een kopbal, maar kon nog net met de voet redding brengen nadat de rebound werd ingezet. De billen konden na het laatste fluitsignaal ontspannen worden, bij alles en iedereen die ’s-Gravendeel een warm hart toedroeg. Want het was billen knijpen in de laatste fase van deze wedstrijd.

Volgende week de eerste derby voor ’s-Gravendeel. Het speelt dan de uitwedstrijd tegen OSV Oud – Beijerland. Aanvang op Sportpark Olympia is 14.30 uur.

Pieter Lerensveld, Jorrit van Driel, Melvin Zimmerman, Luc Rozendaal, Marvin van den Ende, Colin Reening, Perrie Huisman, Bob Krens, Mike Dentro (73ste Youri Ton), Michael Uludag, Jordy Baars (70ste Emery dos Santos)