Pover 's-Gravendeel verliest laatste bekerwedstrijd 3-1

30 augustus 2015 door de redactie

Het begin was matig van ’s-Gravendeel tegen Rhoon. Vaak was het net te laat en werden de duels verloren.

Na 24 minuten moest Jordi Verkerk reddend optreden. Maar uit de daaropvolgende corner werd er wel gescoord door Rhoon. Met een knappe volley vanaf rand 16 werd het 1-0 door Maurice Heijboer.

De achterstand had hoger kunnen uitvallen. Ware het niet dat de aanvallers van Rhoon niet scherp genoeg waren en ’s-Gravendeel op sommige momenten mazzelde.

Vlak voor rust was het Kishen Soochit, die de gelijkmaker op zijn voet had nadat hij knap bediend werd door Jeffrey van Twist. De Rhoonse doelman stond echter in de weg.

Na een donderspeech van trainer John Kleijn leek het erop dat ’s-Gravendeel iets feller uit de kleedkamer kwam en op zoek ging naar de 1-1. Bob Krens had die mogelijkheid daartoe maar zijn inzet was te zacht. De lat stond een ’s-Gravendeelse treffer in de weg na een geplaatste trap (met rechts) van Luc Rozendaal.

Na 68 minuten moest Jordi Verkerk dan toch de 2de de gang naar het net maken, na een strak ingeschoten bal. Het was echter Jeffrey van Twist, die een minuut later met zijn treffer de hoop een beetje terugbracht.

’s-Gravendeel ging naarstig op zoek naar de 2-2, wat de volgende ronde zou betekenen. Maar zes minuten voor het eindsignaal werd die illusie weggepoetst toen de 3-1 op het scorebord kwam.

Edinho Piqué had het nog iets dragelijker kunnen maken, maar zijn vrije trap ging via de lat over.

Volgende week start ’s-Gravendeel de competitie tegen IJVV de Zwervers. Aanvang, op een feestelijk getint Sportpark de Trekdam, is 14.30 uur.