logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem '’s-Gravendeel in Numansdorp de mindere tegen NSVV 2-0'
29mrt 2015

’s-Gravendeel in Numansdorp de mindere tegen NSVV 2-0

’s-Gravendeel moest het zonder de geschorste Luc Rozendaal opnemen tegen de nummer twee in deze klasse. NSVV was de 2de Hoekse Waardse tegenstander in twee weken. Met de wind in de rug kon ’s-Gravendeel wellicht de druk op de Numansdorpers wat opvoeren. Dit lukte gedeeltelijk, want op een matig bespeelbaar veld werd er door beide ploegen in de beginfase ook matig geacteerd. Zeker het eerste kwartier viel er weinig te beleven.

Maar na 21 minuten spelen was het Colin Reening die keeper Melvin Kruythof met een afstandsschot op de proef stelde. De Numansdorpse doelman kon ternauwernood redding brengen. NSVV deed kort daarop iets terug . Twee achtereenvolgende corners werden maar net over het doel van ’s-Gravendeel gekopt.

Na 34 minuten spelen had ’s-Gravendeel de score kunnen openen. Een gevaarlijk vrije trap genomen door Edinho Piqué werd door velen gemist. Echter Jorrit van Driel was wel alert, maar zijn poging ging, tot opluchting van NSVV, over het doel. Tot aan het einde van de eerste helft viel er weinig spannends te beleven.

NSVV kon in de 2de helft profiteren van de wind, ’s-Gravendeel was dus gewaarschuwd. Echter was het Wesley Meuldijk die na 54 minuten het eerste wapenfeit in de 2de helft liet aantekenen. Het leek of de ’s-Gravendeelse spits doelman Kruythof met een stift probeerde te verschalken. Dit mislukte, ook gezien de lengte van de Numansdorpse doelman.

Enkele tellen later was het Rémon Barendregt die vanaf rand 16 kon uithalen nadat hij de bal ontving na een afgeslagen corner. De voor Jessy Lopes Barreto ingevallen Barendregt mikte over. En hoewel ’s-Gravendeel dus al gewaarschuwd was voor het windvoordeel van NSVV, ging het fout. Een verre uittrap van Kruythof werd door de ’s-Gravendeelse verdediging niet goed beoordeeld. Kelvin van der Giessen beoordeelde de uittrap van zijn doelman wel goed en noteerde de 1-0 op het scorebord.

Na deze domper werd er bij ’s-Gravendeel even wat slordig gevoetbald. Maar nadat er bij ’s-Gravendeel gedacht werd dat het de achterstand te boven was kwam NSVV na 66 minuten op 2-0. Mitchel Louwerens liet op fraaie wijze zijn hielen aan Jorrit van Driel zien en kon vrij doorlopen op de jarige Pieter Lerensveld. Met een eenvoudige lichaamsbeweging passeerde hij de ’s-Gravendeelse doelman en breidde de voorsprong voor NSVV verder uit.

’s-Gravendeel probeerde zeker de aansluiting te vinden en daar vocht het hard voor. Maar helaas konden de inspanningen van de Seuters daar geen gevolg aangeven. Vincent Kroon was tweemaal niet scherp genoeg om doelman Kruythof te verslaan. Helaas keerde ’s-Gravendeel puntloos en doelpuntloos huiswaarts.

Volgende week op Paaszaterdag de inhaalwedstrijd thuis tegen EBOH. Aanvang op sportpark de Trekdam is 14.30 uur.